Hello Fresh Mobile Banner
Sitron- og valnøttbiscotti

Sitron- og valnøttbiscotti

Lær hvordan du lager deilige lemon-walnut biscotti, perfekt til kaffen. En enkel oppskrift som gir sprø kjeks med sitrus og valnøttsmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 1 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 10 spiseskjeer (1 1/4 staver) usaltet smør, romtemperert
  • 6. 1 1/3 kopper sukker
  • 7. 1 1/2 spiseskjeer finrevet sitronskall
  • 8. 2 store egg
  • 9. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 10. 3 kopper hakkede valnøtter
  • 11. 1 stort egg, sammenvispet for pensling (til glasur)
  • 12. Råsukker*

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt mel, salt, bakepulver og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør, 1 1/3 kopper sukker og sitronzest i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett 2 egg, ett om gangen, og pisk bare til det er blandet etter hver tilsetting. Rør inn sitronsaft, deretter melblandingen. Vend inn valnøtter. Del deigen i tre like store deler. Legg hver del på et stykke plastfolie. Bruk plastfolien som hjelp, og form deigen til 8-tommers lange logger. Trykk lett på loggene, og flatten dem til 2 1/2 tommers brede logger. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til de er faste, minst 3 timer og opptil 3 dager. Plasser risten i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Legg et tykt, stort bakepapirkledd stekebrett. Fjern plasten fra loggene, la dem bli på plasten. Pensle toppen av loggene med eggglans. Strø over rå sukker. Løft loggene av plasten og overfør dem til det forberedte stekebrettet, og pass på at de er jevnt fordelt. Stek til de er gyldne og akkurat faste å ta på, ca. 50 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt. Senk ovnstemperaturen til 150°C (300°F). Legg to store, runde bakeplater med bakepapir. Bruk en lang serrert kniv og skjær forsiktig loggene på tvers i 1/3-tommers tykke skiver. Plasser biscotti med snittflaten ned på de forberedte stekebrettene. Stek biscotti til de er gyldne rundt kantene, ca. 20 minutter. Avkjøl helt (biscotti vil bli sprøere når de avkjøles). (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares i lufttett beholder i romtemperatur.) *Også kalt turbinado- eller demerarasukker; finnes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.
  2. 22. Visp mel, salt, bakepulver og natron i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør, 1 1/3 kopper sukker og sitronzest i en stor bolle til det er godt blandet. Tilsett 2 egg, ett om gangen, og pisk bare til det er blandet etter hver tilsetting. Rør inn sitronsaft, deretter melblandingen. Vend inn valnøtter.
  3. 33. Del deigen i tre like store deler. Legg hver del på et stykke plastfolie. Bruk plastfolien som hjelp, og form deigen til 8-tommers lange logger. Trykk lett på loggene, og flatten dem til 2 1/2 tommers brede logger. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til de er faste, minst 3 timer og opptil 3 dager.
  4. 44. Plasser risten i den øvre tredjedelen av ovnen og forvarm til 160°C (325°F). Legg et tykt, stort bakepapirkledd stekebrett. Fjern plasten fra loggene, la dem bli på plasten. Pensle toppen av loggene med eggglans. Strø over rå sukker. Løft loggene av plasten og overfør dem til det forberedte stekebrettet, og pass på at de er jevnt fordelt. Stek til de er gyldne og akkurat faste å ta på, ca. 50 minutter. Overfør til en rist og avkjøl helt. Senk ovnstemperaturen til 150°C (300°F).
  5. 55. Legg to store, runde bakeplater med bakepapir. Bruk en lang serrert kniv og skjær forsiktig loggene på tvers i 1/3-tommers tykke skiver. Plasser biscotti med snittflaten ned på de forberedte stekebrettene. Stek biscotti til de er gyldne rundt kantene, ca. 20 minutter. Avkjøl helt (biscotti vil bli sprøere når de avkjøles). (Kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares i lufttett beholder i romtemperatur.) *Også kalt turbinado- eller demerarasukker; finnes i de fleste supermarkeder og helsekostbutikker.