Potetgull
lær hvordan du lager hjemmelagde potato chips med denne enkle oppskriften. perfekt som snacks til enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 store poteter til baking (ca. 900 gram)
- 2. ca. 4 kopper rapsolje til dypsteking
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene og legg dem i en bolle med kaldt vann slik at de dekkes. Tørk ett potet med et kjøkkenpapir. Bruk en mandolin eller annet manuelt skjæreutstyr til å skjære poteten i tynne skiver (ca. 1/16 toms tykkelse), og la potetskivene ligge i en annen bolle med kaldt vann i 5 minutter. Sil av vannet og legg skivene på et tredobbelt lag med kjøkkenpapir uten å overlappe. Tørk skivene helt tørre med et nytt tredobbelt lag med kjøkkenpapir. I en 3-liters kjele varmer du opp olje til en dypfetttermometer viser 380°F. Arbeid i porsjoner på 8 til 10 skiver, og stek potetene, snu dem en eller to ganger, til de er gylne, ca. 1 ½ til 2 minutter. Sørg for at oljen kommer tilbake til 380°F før du tilsetter neste porsjon. Overfør chipsene med en hullsleiv til kjøkkenpapir for å renne av, og strø over salt. Fortsett å tørke, kutte, tørke og steke resten av potetene på samme måte. Potetgull kan lages to dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.
- 22. Skrell potetene og legg dem i en bolle med kaldt vann slik at de dekkes. Tørk ett potet med et kjøkkenpapir. Bruk en mandolin eller annet manuelt skjæreutstyr til å skjære poteten i tynne skiver (ca. 1/16 toms tykkelse), og la skivene ligge i en annen bolle med kaldt vann i 5 minutter.
- 33. Sil av vannet og legg skivene på et tredobbelt lag med kjøkkenpapir uten å overlappe. Tørk skivene helt tørre med et nytt tredobbelt lag med kjøkkenpapir.
- 44. I en 3-liters kjele varmer du opp olje til en dypfetttermometer viser 380°F. Arbeid i porsjoner på 8 til 10 skiver, og stek potetene, snu dem en eller to ganger, til de er gylne, ca. 1 ½ til 2 minutter. Sørg for at oljen kommer tilbake til 380°F før du tilsetter neste porsjon. Overfør chipsene med en hullsleiv til kjøkkenpapir for å renne av, og strø over salt. Fortsett å tørke, kutte, tørke og steke resten av potetene på samme måte. Potetgull kan lages to dager i forveien og oppbevares i en lufttett beholder.