
Meksikansk stil tomatsaus
Lær hvordan du lager en smakfull mexican-style tomatsaus hjemme. Perfekt til tacos, burritos og andre mexicanske retter. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. En boks på 35 gram med hermetiske plommetomater, drenert
- 1 løk, grovhakket
- 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 2 friske eller sylteagurkjampejalapeño-chili, eller etter smak, uten frø og finhakket (bruk hansker)
- 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 1I en blender moser du tomatene med løken, hvitløken og chiliene. I en stor stekepanne varmer du opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett tomatpuréen og kok blandingen, av og til omrørt, i 5 minutter. Krydre sausen med salt og svart pepper.
- 2I en blender moser du tomatene med løken, hvitløken og chiliene. I en stor stekepanne varmer du opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett tomatpuréen og kok blandingen, av og til omrørt, i 5 minutter. Krydre sausen med salt og svart pepper.


