Provencalsk tomatsuppe med ris

Provencalsk tomatsuppe med ris

Lær hvordan du lager en herlig provencal tomatsuppe med ris. Enkel oppskrift for en smakfull forrett eller lett måltid, perfekt for sommer og høst.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 lb tomater
  • 2 mellomstore løk, delt i to på langs, deretter tynne skiver på tvers (2 kopper)
  • 1 middels stor gulrot, grovhakket
  • 1 selleristang, finhakket
  • 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 3 (3 x 1 tommers) strimler med fersk appelsinzest, finhakket
  • 1 teskje finhakket fersk timian
  • Knapt 1/4 teskje tørkede rød pepperflak
  • 1/4 teskje fennikelfrø
  • 1 tyrkisk laurbærblad eller 1/4 av et laurbærblad fra California
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 3 kopper vann
  • 1 3/4 kopper redusert natrium kyllingkraft (14 fl oz)
  • 3/4 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • En klype knuste safrantråder
  • 1 til 2 teskjeer sukker
  • 1/4 kopp langkornet hvitt ris
  • 2 spiseskjeer hakket fersk flatbladpersille
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær et grunt kryss i bunnen av hver tomat med en skarp paringkniv. Blansjer tomatene i porsjoner på 2 eller 3 i en kjele på 5 til 6 liter med kokende vann i 10 sekunder, og overfør dem med en hullsleiv til en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen. Skrell tomatene, del dem deretter i to på tvers. Klem forsiktig ut saften og frøene fra tomathalvdelene, med snittflaten ned over en sil som står over en bolle, for å få ut frø og juice. Press på frøene og kast dem. Sett til side juice og tomater. Kok løk, gulrot, selleri, hvitløk, sitrusskall, timian, rød pepperflak, fennikelfrø og laurbærblad i olje i en tykk gryte på 2 1/2 til 3 liter over middels varme, og rør av og til til grønnsakene er myke, ca. 5 minutter. Tilsett tomater med den reserverte juicen, tomatpuré, vann, kyllingkraft, salt, pepper, safran og 1 teskje sukker, og la det småkoke uten lokk, rør av og til og knus tomatene med en skje innimellom, i 20 minutter. Rør inn ris og la det småkoke uten lokk til risen er mør, 10 til 20 minutter. Kast laurbærbladet og rør inn persille, basilikum, sukker og salt etter smak.