Cabrales-ostesoufflé med endiv og asiatisk pæresalat
oppskrift på deilige cabrales cheese soufflés servert med sprø endive og frisk asiatisk pæresalat. en perfekt rett for gourmeter og matelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer (1/4 pinne) usaltet smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 kopp helmelk
- 170 gram Cabrales- eller Maytag-blåmuggost, smuldret (ca. 3/4 kopp pakket)
- 3 store egg, skilt
- 1/2 teskje grovkvernet svart pepper
- 1/4 teskje grovt kosher-salt
- Endiv- og asiatisk pæresalat
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør seks 3/4-kopps souffléformer eller vannglass. Dryss med mel; rist av overflødig. Plasser formene i en stekepanne. Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels kjele over middels varme. Tilsett 1/4 kopp mel; visp i 1 minutt. Gradvis tilsett melk og visp til blandingen er tykk og glatt, ca. 2 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett ost og visp til den er smeltet og glatt. Visp inn eggeplommer, pepper og kosher-salt. La soufflébasen avkjøle i 15 minutter. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en middels bolle til de er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i soufflébasen i to omganger (blandingen vil være rennende). Fordel souffléen i de forberedte formene. Hell nok varmt vann i stekepannen til å komme opp til midten av formene. Stek til souffléene er lett oppblåst og gyldne på toppen, ca. 35 minutter (souffléene kan hende ikke hever seg over kanten på formene). (Kan forberedes 2 timer i forveien. Fjern souffléene fra vannbadet; la dem stå i romtemperatur. Plasser souffléformene på en bakeplate og varm opp i ovn på 175°C i 10 minutter.) Fordel endive- og asiatisk pæresalat på 6 tallerkener. Plasser én souffléform ved siden av salaten på hver tallerken og server.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør seks 3/4-kopps souffléformer eller vannglass. Dryss med mel; rist av overflødig. Plasser formene i en stekepanne. Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels kjele over middels varme. Tilsett 1/4 kopp mel; visp i 1 minutt. Gradvis tilsett melk og visp til blandingen er tykk og glatt, ca. 2 minutter. Fjern fra varmen. Tilsett ost og visp til den er smeltet og glatt. Visp inn eggeplommer, pepper og kosher-salt. La soufflébasen avkjøle i 15 minutter.
- 3Bruk en elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en middels bolle til de er stive, men ikke tørre. Vend eggehvitene forsiktig inn i soufflébasen i to omganger (blandingen vil være rennende). Fordel souffléen i de forberedte formene. Hell nok varmt vann i stekepannen til å komme opp til midten av formene. Stek til souffléene er lett oppblåst og gyldne på toppen, ca. 35 minutter (souffléene kan hende ikke hever seg over kanten på formene). (Kan forberedes 2 timer i forveien. Fjern souffléene fra vannbadet; la dem stå i romtemperatur. Plasser souffléformene på en bakeplate og varm opp i ovn på 175°C i 10 minutter.)
- 4Fordel endive- og asiatisk pæresalat på 6 tallerkener. Plasser én souffléform ved siden av salaten på hver tallerken og server.