Hello Fresh Mobile Banner
Grønne erter i fløte

Grønne erter i fløte

oppskrift på deilige grønne erter i krem, perfekt som forrett eller som tilbehør. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper ferske erter (fra 3 til 6 pund erter i belg) eller tint frosne erter (1 pund)
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1/2 kopp kremfløte
  • 4. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. 1 spiseskje finhakket kjørvel, gressløk eller mynte

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor, tykk gryte med saltet vann (4 teskjeer salt til 2 liter vann), og la det koke kraftig. Tilsett erter forsiktig slik at vannet fortsetter å koke. Rør inn sukker og kok ertene, uten lokk, til de er møre, 5 til 12 minutter, avhengig av ertenes størrelse. Sil av ertene i en sil. Kok opp fløten i en kjele til den er redusert til halvparten, 2 til 3 minutter. Tilsett smør, erter, 1/4 teskje pepper og salt etter smak, og kok over middels varme under omrøring til smøret er smeltet og ertene er gjennomvarme. Rør inn chervil. 2. Kok opp en stor, tykk gryte med saltet vann (4 teskjeer salt til 2 liter vann), og la det koke kraftig. Tilsett erter forsiktig slik at vannet fortsetter å koke. Rør inn sukker og kok ertene, uten lokk, til de er møre, 5 til 12 minutter, avhengig av ertenes størrelse. 3. Sil av ertene i en sil. 4. Kok opp fløten i en kjele til den er redusert til halvparten, 2 til 3 minutter. Tilsett smør, erter, 1/4 teskje pepper og salt etter smak, og kok over middels varme under omrøring til smøret er smeltet og ertene er gjennomvarme. Rør inn chervil.