Guacamole
Lær hvordan du lager en deilig guacamole med enkle ingredienser. Perfekt som forrett eller snacks til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 tomater, skrelt, frøet ut og hakket medium-kornet (valgfritt)
- 2. Salt
- 3. 1 liten rød løk, finhakket
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket og deretter knust med den flate siden av kniven
- 5. 1 tørket, røkt, sterk chili, som chipotle eller pasilla de Oaxaca, bløtlagt i varmt vann i 30 minutter for å mykne, drenert, frøet ut og finhakket
- 6. 1 frisk, smakfull chili, som poblano, grillet, skrelt, frøet ut og hakket medium-fint
- 7. 2 tørkede milde chilis, som ancho, mulato, guajillo eller chilhuacle negro, bløtlagt i varmt vann i 30 minutter for å mykne, drenert, frøet ut og finhakket
- 8. 3 modne avokadoer, helst Hass
- 9. 2 spiseskjeer finhakket frisk koriander, hakket i siste liten
Fremgangsmåte
- 11. Krydre tomatene med salt og legg dem i en stor sil eller et dørslag for å renne av. La dem renne i 2 timer eller over natten. I en bolle, bland sammen tomatene, løk, hvitløk og alle chilibladene. Dette er best å gjøre noen timer i forveien, slik at smakene av chilibladene får tid til å blande seg med hverandre og med tomatene. Rett før servering, del avokadene i to, fjern steinen og skrell dem, og hakk dem deretter grovt. Tilsett avokadene og koriander i tomatblandingen, krydre med salt, og rør godt.