Potet-, eple- og plommesaus fyll.

Potet-, eple- og plommesaus fyll.

Lær hvordan du lager en unik og smakfull potet, eple og plomme stuffing. Perfekt for høstmiddager og tradisjonelle retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper Tawny Portvin
  • 2. 1 ½ kopper utkjernede svisker (ca. 255 gram), hakket
  • 3. nok hjemmelaget hvitt brød (ca. 7 skiver), kuttet i 1/2-tommers biter, til å måle 4 ½ kopper
  • 4. 3 store russetpoteter (ca. 900 gram)
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 2 Granny Smith- epler
  • 7. 8 spiseskjeer usaltet smør
  • 8. 4 store selleristenger, hakket (ca. 1/2 kopp)
  • 9. 2 små løk, hakket (ca. 2 kopper)
  • 10. 2 spiseskjeer finhakket fersk timian
  • 11. 3/4 kopp hakket fersk persilleblader

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F). I en liten kjele kok opp portvin med svisker, og fjern kjelen fra varmen. Dekk til blandingen og la den macerere i 1 time. Sil sviskene i en sil over en bolle, press på fasthetene, og sett til side portvinen til sausen og sviskene til stuffing. I en lav bakeform fordel brødbitene i ett lag og stek midt i ovnen, rør av og til, til de er gylne, ca. 10–15 minutter. Overfør brødet til en stor bolle. Øk ovnstemperaturen til 220°C (425°F). Skrell potetene og kutt dem i 1,5 cm terninger. I en lav bakeform vend potetene med litt olje og stek i den nederste tredjedelen av ovnen, vend av og til, til de er brune og sprø, ca. 20 minutter. Tilsett potetene i brødblandingen. Skrell eplene og kutt dem i 1,5 cm biter. I en stor, tykk stekepanne smelt smør over moderat varme og kok opp selleri, løk, timian og epler, mens du rører, til grønnsakene er myke, ca. 15 minutter. Fjern pannen fra varmen og rør inn de reserverte sviskene, og bland godt. Rør grønnsaksblandingen inn i brødblandingen sammen med persille, salt og pepper etter smak, og la det avkjøle helt. Fyllet kan lages 1 dag i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. (For å forhindre bakterievekst, fyll ikke i kalkunens hulrom på forhånd.)