Stekt asparges med bacon og sprø sjalottløk

Stekt asparges med bacon og sprø sjalottløk

oppskrift på stekt asparges med sprøtt bacon og skalottløk, perfekt som forrett eller lett måltid. enkelt, raskt og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp svart eddik
  • 2. 1/4 kopp sherryeddik
  • 3. 2 små sjalottløk, tynne skiver i ringer
  • 4. 4 unser skivet bacon, kuttet i 1 x ¼ tommers biter
  • 5. 1 spiseskje vegetabilsk olje, pluss mer til steking (ca. 3 kopper)
  • 6. 1/4 kopp hvetemel
  • 7. 1/4 kopp finmalt maismel
  • 8. Kosher-salt
  • 9. 1 pund asparges, trimmed og tynne skiver på skrå
  • 10. 1 spiseskje hvit soyasaus
  • 11. Et dypfriteringstermometer

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland begge eddikene i en middels bolle. Tilsett sjalottløk og la det stå, vend forsiktig av og til, i 1 time. Sil av væsken og tørk sjalottløken forsiktig. I mellomtiden, kok opp bacon i en stor stekepanne på middels varme, rør av og til, til mesteparten av fettet er smeltet ut og baconet begynner å bli brunt, ca. 5–7 minutter. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet; sett til side til bruk til annet (f.eks. eggerøre!). Tørk ut pannen; sett til side. Sett en middels kjele med termometer på, og hell i olje slik at den dekker opp til 2 tommer opp på sidene av kjelen. Varm opp på middels høy varme til termometeret viser 300°F. Visp mel og maismel i en flat bolle. Dypp sjalottløken i melblandingen, rist av overflødig. Stek, vend forsiktig av og til, til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt. Varm opp den reserverte pannen på middels høy varme. Rør inn den resterende spiseskjeen med olje i pannen for å dekke (dette forhindrer at maten setter seg fast); hell ut overflødig olje. Oljen skal glitre – hvis den ikke er varm nok, vil asparges dampe i stedet for å karamellisere. Tilsett asparges, krydre med salt, og kok, vend forsiktig av og til, til nesten kokt igjennom, ca. 1 minutt. Tilsett bacon og 1 ss vann; kok, vend forsiktig, til aspargesen er kokt igjennom, ca. 30 sekunder. Tilsett soyasaus; vend for å dekke. Server med sjalottløk på toppen.
  2. 22. Bland begge eddikene i en middels bolle. Tilsett sjalottløk og la det stå, vend forsiktig av og til, i 1 time. Sil av væsken og tørk sjalottløken forsiktig.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp bacon i en stor stekepanne på middels varme, rør av og til, til mesteparten av fettet er smeltet ut og baconet begynner å bli brunt, ca. 5–7 minutter. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet; sett til side til bruk til annet (f.eks. eggerøre!). Tørk ut pannen; sett til side.
  4. 44. Sett en middels kjele med termometer på, og hell i olje slik at den dekker opp til 2 tommer opp på sidene av kjelen. Varm opp på middels høy varme til termometeret viser 300°F. Visp mel og maismel i en flat bolle. Dypp sjalottløken i melblandingen, rist av overflødig. Stek, vend forsiktig av og til, til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt.
  5. 55. Varm opp den reserverte pannen på middels høy varme. Rør inn den resterende spiseskjeen med olje i pannen for å dekke (dette forhindrer at maten setter seg fast); hell ut overflødig olje. Oljen skal glitre – hvis den ikke er varm nok, vil asparges dampe i stedet for å karamellisere. Tilsett asparges, krydre med salt, og kok, vend forsiktig av og til, til nesten kokt igjennom, ca. 1 minutt. Tilsett bacon og 1 ss vann; kok, vend forsiktig, til aspargesen er kokt igjennom, ca. 30 sekunder. Tilsett soyasaus; vend for å dekke. Server med sjalottløk på toppen.