Stekt asparges med bacon og sprø sjalottløk
oppskrift på stekt asparges med sprøtt bacon og skalottløk, perfekt som forrett eller lett måltid. enkelt, raskt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp svart eddik
- 2. 1/4 kopp sherryeddik
- 3. 2 små sjalottløk, tynne skiver i ringer
- 4. 4 unser skivet bacon, kuttet i 1 x ¼ tommers biter
- 5. 1 spiseskje vegetabilsk olje, pluss mer til steking (ca. 3 kopper)
- 6. 1/4 kopp hvetemel
- 7. 1/4 kopp finmalt maismel
- 8. Kosher-salt
- 9. 1 pund asparges, trimmed og tynne skiver på skrå
- 10. 1 spiseskje hvit soyasaus
- 11. Et dypfriteringstermometer
Fremgangsmåte
- 11. Bland begge eddikene i en middels bolle. Tilsett sjalottløk og la det stå, vend forsiktig av og til, i 1 time. Sil av væsken og tørk sjalottløken forsiktig. I mellomtiden, kok opp bacon i en stor stekepanne på middels varme, rør av og til, til mesteparten av fettet er smeltet ut og baconet begynner å bli brunt, ca. 5–7 minutter. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet; sett til side til bruk til annet (f.eks. eggerøre!). Tørk ut pannen; sett til side. Sett en middels kjele med termometer på, og hell i olje slik at den dekker opp til 2 tommer opp på sidene av kjelen. Varm opp på middels høy varme til termometeret viser 300°F. Visp mel og maismel i en flat bolle. Dypp sjalottløken i melblandingen, rist av overflødig. Stek, vend forsiktig av og til, til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt. Varm opp den reserverte pannen på middels høy varme. Rør inn den resterende spiseskjeen med olje i pannen for å dekke (dette forhindrer at maten setter seg fast); hell ut overflødig olje. Oljen skal glitre – hvis den ikke er varm nok, vil asparges dampe i stedet for å karamellisere. Tilsett asparges, krydre med salt, og kok, vend forsiktig av og til, til nesten kokt igjennom, ca. 1 minutt. Tilsett bacon og 1 ss vann; kok, vend forsiktig, til aspargesen er kokt igjennom, ca. 30 sekunder. Tilsett soyasaus; vend for å dekke. Server med sjalottløk på toppen.
- 22. Bland begge eddikene i en middels bolle. Tilsett sjalottløk og la det stå, vend forsiktig av og til, i 1 time. Sil av væsken og tørk sjalottløken forsiktig.
- 33. I mellomtiden, kok opp bacon i en stor stekepanne på middels varme, rør av og til, til mesteparten av fettet er smeltet ut og baconet begynner å bli brunt, ca. 5–7 minutter. Overfør til kjøkkenpapir. Hell av fettet; sett til side til bruk til annet (f.eks. eggerøre!). Tørk ut pannen; sett til side.
- 44. Sett en middels kjele med termometer på, og hell i olje slik at den dekker opp til 2 tommer opp på sidene av kjelen. Varm opp på middels høy varme til termometeret viser 300°F. Visp mel og maismel i en flat bolle. Dypp sjalottløken i melblandingen, rist av overflødig. Stek, vend forsiktig av og til, til de er gylne og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til kjøkkenpapir og krydre med salt.
- 55. Varm opp den reserverte pannen på middels høy varme. Rør inn den resterende spiseskjeen med olje i pannen for å dekke (dette forhindrer at maten setter seg fast); hell ut overflødig olje. Oljen skal glitre – hvis den ikke er varm nok, vil asparges dampe i stedet for å karamellisere. Tilsett asparges, krydre med salt, og kok, vend forsiktig av og til, til nesten kokt igjennom, ca. 1 minutt. Tilsett bacon og 1 ss vann; kok, vend forsiktig, til aspargesen er kokt igjennom, ca. 30 sekunder. Tilsett soyasaus; vend for å dekke. Server med sjalottløk på toppen.