Glutenfrie banan- og mandelpannekaker med dadelkaramell
oppskrift på deilige glutenfrie banan- og mandelpannekaker servert med søt dadelsirup, perfekte for en sunn frokost eller brunch
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1 kopp hakkede, utpakkede dadler
- 2. 1/4 teskje ren vaniljeekstrakt
- 3. En klype salt
- 4. 2 modne bananer, skrelte
- 5. 1 kopp hel melk, varm
- 6. 2 store egg
- 7. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1 1/2 kopper mandelmel (malte mandler)
- 9. 3/4 kopp brun rismel
- 10. 2 teskjeer bakepulver
- 11. 1 teskje kanel
- 12. 1/2 teskje salt
- 13. Smeltet usaltet smør, til steking
- 14. Skivede, ristet mandler, til servering
Fremgangsmåte
- 11. For karamellsaus med dadler: Bløtlegg hakkede dadler i 1 kopp varmt vann i 15 minutter. Overfør dadlene og væsken de har ligget i til en blender eller food processor; tilsett vaniljeekstrakt og salt. Kjør til blandingen har en karamellaktig konsistens, og tilsett litt mer varmt vann om nødvendig. Overfør karamellsausen til en liten serveringsskål eller fløtemugge.
- 22. Bløtlegg hakkede dadler i 1 kopp varmt vann i 15 minutter. Overfør dadler og væsken de har ligget i til en blender eller food processor; tilsett vaniljeekstrakt og salt. Kjør til blandingen har en karamellaktig konsistens, og tilsett litt mer varmt vann om nødvendig. Overfør karamellsausen til en liten serveringsskål eller fløtemugge.
- 33. For pannekakene: I en stor bolle, mos bananene og visp inn melk, egg og vanilje. I en annen stor bolle, bland mandelmel, brun ris-mel, bakepulver, kanel og salt. Hell de våte ingrediensene i bollen med de tørre og rør godt for å blande. Varm opp en stor stekepanne eller takke til middels varme og pensle med litt smør. Legg røren i spiseskjeer i pannen for å lage pannekaker. Stek til det begynner å dannes bobler på overflaten, ca. 1–2 minutter. Snu og stek den andre siden til den er lys brun, ca. 30 sekunder til. Gjenta med resten av røren, og pensle pannen med smør etter behov. Hell over karamellsaus med dadler, dryss med mandler, og server.
- 44. I en stor bolle, mos bananene og visp inn melk, egg og vanilje. I en annen stor bolle, bland mandelmel, brun ris-mel, bakepulver, kanel og salt. Hell de våte ingrediensene i den tørre blandingen og rør godt for å blande.
- 55. Varm opp en stor stekepanne eller takke til middels varme og pensle med litt smør. Legg røren i spiseskjeer i pannen for å lage pannekaker. Stek til det begynner å dannes bobler på overflaten, ca. 1–2 minutter. Snu og stek den andre siden til den er lys brun, ca. 30 sekunder til. Gjenta med resten av røren, og pensle pannen med smør etter behov.
- 66. Hell over karamellsaus med dadler på pannekakene, dryss med mandler, og server.




