Ostesaus med tre ingredienser

Ostesaus med tre ingredienser

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull ostesaus med kun tre ingredienser. Perfekt til pasta, grønnsaker eller som dip.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser revet gul skarp cheddarost (ca. 2 godt pakket kopper)
  • 2. 1 spiseskje pluss 1 teskje maisstivelse
  • 3. 1 kopp kondensert melk
  • 4. 1 (10-unse) boks Rotel hakkede tomater og grønne chili, drenert og presset tørr
  • 5. Hot saus, etter smak (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag ostesaus: Vend osten og maisstivelsen i en middels varmebestandig bolle. Hell over kondensert melk og kok opp i mikrobølgeovnen på høy varme i 1 minutt. Visp og fortsett å koke i 30-sekunders intervaller, visp mellom hver gang, til det er smeltet og jevnt, ca. 2 minutter totalt.
  2. 22. Vend osten og maisstivelsen i en middels varmebestandig bolle. Hell over kondensert melk og kok opp i mikrobølgeovnen på høy varme i 1 minutt. Visp og fortsett å koke i 30-sekunders intervaller, visp mellom hver gang, til det er smeltet og jevnt, ca. 2 minutter totalt.
  3. 33. Lag en queso-variant: Når osten har smeltet, rør inn Rotel og hot sauce, hvis du bruker det, og varm opp i mikrobølgeovnen i ytterligere 30 sekunder. Rør godt for å blande.
  4. 44. Når osten har smeltet, rør inn Rotel og hot sauce, hvis du bruker det, og varm opp i mikrobølgeovnen i ytterligere 30 sekunder. Rør godt for å blande.