Kylling på spyd (Yakitori)
Lær hvordan du lager den populære japanske retten yakitori med saftig kylling på spyd. En enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 mellomstore kyllinglår (lår og drumsticks), uten ben
- 2. 1 stor grønn paprika
- 3. 8 spiseskjeer japansk soyasaus (shoyu)
- 4. 4 spiseskjeer sake
- 5. 3 spiseskjeer sukker
Fremgangsmåte
- 11. Kutt den benfrie kyllinglåret i 2,5 cm store biter. Hvis noe av skinnet løsner fra kjøttet, kast det; la eventuelt skinn som sitter naturlig være igjen. Halvér, fjern kjernen og frøene i paprikaen, og skjær den deretter i 2,5 cm store terninger.
- 22. Tre to kjøttbiter på en spyd, etterfulgt av en bit paprika. Hvis du bruker bambusspyd, japansk stil, skyv kjøttet til den ene enden og fortsett å veksle mellom to kjøttbiter og en paprika til du har fylt omtrent 7,5 cm av hvert spyd. Hvis du bruker lange metallspyd, kan du tre hele lengden, og la endene være tomme. Tre all kjøttet på denne måten, bruk så mange spyd som nødvendig. Dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til det skal brukes.
- 33. I mellomtiden blander du soyasaus, sake og sukker i en liten kjele og lar det koke opp. Senk varmen og la det småkoke til sukkeret er oppløst.
- 44. Forvarm en innendørs grill eller en utendørs kullgrill. Plasser spydende 10–12 cm fra varmekilden og grill i 4–5 minutter på hver side, eller til kjøttet er tre fjerdedeler gjennomstekt. Pensle med sausen og grill kort på begge sider til kjøttet nesten er ferdig. Pensle med sausen en gang til og grill i ytterligere 30 sekunder på hver side. Server varm.