Stor skjellpasta med sjømatssaus
Lær hvordan du lager en deilig stor skalldyrpasta med sjømatssaus. Enkel oppskrift som passer perfekt til en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 3 store hvitløksfedd, hakket
- 3. 1/2 teskje tørket knust rød pepper
- 4. 1 boks på 28 gram italienske plommetomater, hakket, saften beholdt
- 5. 1 boks på 10 gram små snegler (baby clams), drenert, saften beholdt
- 6. 4 spiseskjeer hakket fersk persille
- 7. 1 teskje tørket basilikum, smuldret
- 8. 1 teskje ansjospasta
- 9. 340 gram store, kokte reker, skrellet og renset
- 10. 340 gram stor pasta med skall, nylig kokt
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og tørket rød chili, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Bland inn tomater med reservedel av saften, clamjuice, 2 ss persille, basilikum og ansjospasta. Dekk til stekepannen og kok i 15 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til sausen tykner, rør av og til, i ca. 15 minutter. Tilsett kamskjell og reker. La det småkoke til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Bland inn pastaen i sausen; vend godt sammen. Overfør til en stor bolle. Pynt med resten av persillen, 2 ss.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og tørket rød chili, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Bland inn tomater med reservedel av saften, clamjuice, 2 ss persille, basilikum og ansjospasta. Dekk til stekepannen og kok i 15 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til sausen tykner, rør av og til, i ca. 15 minutter. Tilsett kamskjell og reker. La det småkoke til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 33. Bland inn pastaen i sausen; vend godt sammen. Overfør til en stor bolle. Pynt med resten av persillen, 2 ss.