Stor skjellpasta med sjømatssaus

Stor skjellpasta med sjømatssaus

Lær hvordan du lager en deilig stor skalldyrpasta med sjømatssaus. Enkel oppskrift som passer perfekt til en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 3 store hvitløksfedd, hakket
  • 3. 1/2 teskje tørket knust rød pepper
  • 4. 1 boks på 28 gram italienske plommetomater, hakket, saften beholdt
  • 5. 1 boks på 10 gram små snegler (baby clams), drenert, saften beholdt
  • 6. 4 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 7. 1 teskje tørket basilikum, smuldret
  • 8. 1 teskje ansjospasta
  • 9. 340 gram store, kokte reker, skrellet og renset
  • 10. 340 gram stor pasta med skall, nylig kokt

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og tørket rød chili, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Bland inn tomater med reservedel av saften, clamjuice, 2 ss persille, basilikum og ansjospasta. Dekk til stekepannen og kok i 15 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til sausen tykner, rør av og til, i ca. 15 minutter. Tilsett kamskjell og reker. La det småkoke til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Bland inn pastaen i sausen; vend godt sammen. Overfør til en stor bolle. Pynt med resten av persillen, 2 ss.
  2. 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og tørket rød chili, og sautér til det dufter godt, ca. 1 minutt. Bland inn tomater med reservedel av saften, clamjuice, 2 ss persille, basilikum og ansjospasta. Dekk til stekepannen og kok i 15 minutter. Fjern lokket og la det småkoke til sausen tykner, rør av og til, i ca. 15 minutter. Tilsett kamskjell og reker. La det småkoke til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Bland inn pastaen i sausen; vend godt sammen. Overfør til en stor bolle. Pynt med resten av persillen, 2 ss.