
Brystet vaktel stekt med poblano-chili, safran og chorizo
Lær å lage smakfull braised quail med poblano chiles, safran og chorizo. En spennende rett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kyllingkraft eller vann
- 1 teskje safrantråder
- 2 løk
- 4 hvitløksfedd
- 2 spanske chorizo-pølser (ca. 170 gram totalt)
- 2 store tomater som er modne på vinrankene
- 6 hele jumbo-kyllingender (6 til 8 gram hver)
- nykvernet svart pepper
- 2 teskjeer usaltet smør
- 2 teskjeer mais- eller rapsolje
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje knust tørket oregano
- 1 stor eller 2 små ferske eller tørkede laurbærblader
- 2 ferske poblano-chili
- 1/3 kopp ferske korianderblader, godt pakket
- limebåter
- polenta eller ris
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 325°F. I en liten bolle blandes buljong eller vann og safran. Tynnskjær nok løk til å måle 1 1/2 kopper, og finhakk hvitløk. Fjern skinnet fra chorizo og skjær pølsen i 1/4-tommers tykke skiver. Skrell tomatene *(se nedenfor)* og fjern kjernene. Skjær nok tomat i 1/4-tommers terninger til å måle 1 1/2 kopper. Med kjøttskjærer eller en skarp kniv fjernes nakker, føtter og de første to vingene av hver vaktel, og kast dem. Tørk vaktelen godt og krydre med pepper og salt. I en 12-tommers tung panne varmes smør og mais- eller rapsolje over moderat høy varme til skummet legger seg. Legg vaktelen med brystene ned og brun på alle sider, totalt 5 til 7 minutter. Overfør vaktelen til en tallerken. I en stor, lav, ildfast kjele med lokk kok løk i olivenolje over moderat varme, under omrøring, til den er lys gylden. Tilsett hvitløk og chorizo og kok, under omrøring, til hvitløken er myk, men ikke brunet, 1 til 2 minutter. Tilsett spisskummen, oregano og laurbærblad eller blader, og kok, under omrøring, i 30 sekunder. Tilsett safransaus, tomat og pepper og salt etter smak, og la det småkoke. Legg vaktelen i chorizoblandingen og la det småkoke under lokk i midten av ovnen, og pensle med saus hver 15. minutt, totalt 1 time. Mens vaktelen småkoker, ristes og skrelles poblanos. Bruk hansker, og skjær chilibladene i tynne strimler. Hakk koriander. Anrett vaktelen på et fat og hold den varm. Kast laurbærbladet og fjern eventuelt fett fra chorizoblandingen. Rør inn chili, koriander