Fransk eplekake
oppskrift på fransk eplekake, en deilig og enkel dessert med friske epler og sprø skorpe. perfekt for høst og vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
- 2. 1 3/4 kopper sukker
- 3. 1/3 kopp vann
- 4. 3/4 teskje malt kanel
- 5. 2 store Granny Smith- epler (ca. 570 gram), skrelt, kjernet og tynne skiver
- 6. 1 kopp hvetemel
- 7. 1 teskje bakepulver
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 3 store eggeplommer
- 10. 2 store egg
- 11. 2 spiseskjeer Calvados, eplebrandy eller annen brandy
- 12. 2 teskjeer vanilje
- 13. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform med diameter 23 cm og 5 cm høye sider. Dekk formen med sukker; rist av overflødig sukker. Smelt 60 g smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Rør inn 150 g sukker, vann og kanel, og kok opp. Tilsett eplene og kok til de er akkurat møre, og vend dem ofte, ca. 15 minutter. Fjern eplene med en hullsleiv og legg dem dekorativt i bunnen av formen. Fortsett å koke væsken i pannen til den er tykk og sirupaktig, ca. 4 minutter. Hell over eplene. Sikt mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Visp sammen resten av sukkeret (200 g), eggeplommer, egg, Calvados og vanilje i en stor bolle for å blande. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene. Brett inn 120 g smør som er smeltet. Hell røren over eplene i formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen i 5 minutter. Bruk en liten skarp kniv til å løsne kaken fra sidene av formen. Vend kaken ut på et fat. Server varm eller romtemperert.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en kakeform med diameter 23 cm og 5 cm høye sider. Dekk formen med sukker; rist av overflødig sukker. Smelt 60 g smør i en stor, tung stekepanne over middels høy varme. Rør inn 150 g sukker, vann og kanel, og kok opp. Tilsett eplene og kok til de er akkurat møre, og vend dem ofte, ca. 15 minutter. Fjern eplene med en hullsleiv og legg dem dekorativt i bunnen av formen. Fortsett å koke væsken i pannen til den er tykk og sirupaktig, ca. 4 minutter. Hell over eplene.
- 33. Sikt mel, bakepulver og salt i en liten bolle. Visp sammen resten av sukkeret (200 g), eggeplommer, egg, Calvados og vanilje i en stor bolle for å blande. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene. Brett inn 120 g smør som er smeltet. Hell røren over eplene i formen. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 45 minutter. Avkjøl kaken i formen i 5 minutter. Bruk en liten skarp kniv til å løsne kaken fra sidene av formen. Vend kaken ut på et fat. Server varm eller romtemperert.