Saltede riskaker

Saltede riskaker

oppskrift på smakfulle og enkle saltede riskaker, perfekte som snacks eller forretter. enkel å lage hjemme, rask og velsmakende.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 vårløk, finhakket
  • 2. 1 gulrot, finhakket
  • 3. 1 selleristang, finhakket
  • 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 teskje fersk timian, finhakket
  • 6. 3/4 teskje salt
  • 7. 1/4 teskje svart pepper
  • 8. 5 spiseskjeer olivenolje
  • 9. 2 kopper usaltet, kokt ris, romtemperert
  • 10. 2 store egg, lett pisket
  • 11. 1 kopp ferske brødsmuler (fra 2 skiver fast hvitt brød)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok vårløk, gulrot, selleri, hvitløk, timian, salt og pepper i 2 spiseskjeer olje i en 30 cm tung non-stick stekepanne over middels varme, under omrøring, til gulroten er myk, omtrent 8 minutter. Bland sammen ris, egg, brødsmuler og grønnsaksblandingen i en bolle. Form til 8 kaker (2 1/2 x 1/2 tommer), og trykk blandingen sammen slik at kakene holder seg (blandingen vil være løs). Overfør kakene til bakepapir etter hvert som de formes. Stek 4 risboller i 2 spiseskjeer olje i pannen over moderat høy varme, og snu forsiktig en gang, til de er brune, totalt omtrent 7 minutter. Overfør til en tallerken og hold varm, løst dekket med folie. Stek de resterende 4 kakene i den gjenværende spiseskjeen olje.