To doble bakt potet med bacon

To doble bakt potet med bacon

oppskrift på en enkel og smakfull rett: twice-baked poteter med sprø bacon. perfekt for en rask middag eller lunsj, med minimal forberedelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 skiver tyktskåret bacon, grovhakket
  • 2. 4 store russetpoteter (10-12 unser), vasket og stukket flere ganger med gaffel
  • 3. 1/4 kopp (1/2 stang) smør
  • 4. 1/4 kopp hel melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Surr bacon i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme til den er sprø og brun. Overfør baconen til tørkepapir for å renne av. Stek alle potetene i mikrobølgeovnen på høy varme til de er møre, omtrent 10 minutter på hver side. Kutt av toppen ca. 2 cm (3/4 tomme) av hver potet på langs. Skrap ut det kokte potetkjøttet i en middels stor bolle, og la det være igjen en 0,6 cm (1/4 tomme) tykk potetskall. Tilsett smør og melk i potetkjøttet i bollen og mos det godt. Rør inn baconen; smak til med salt og pepper. Fyll potetskallet med potetblandingen. Plasser potetene på et stekebrett. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Stek potetene til fyllet er gjennomvarmt og skallet er sprøtt, ca. 30 minutter.
  2. 22. Surr bacon i en tung, middels stor stekepanne over middels høy varme til den er sprø og brun. Overfør baconen til tørkepapir for å renne av.
  3. 33. Stek alle potetene i mikrobølgeovnen på høy varme til de er møre, omtrent 10 minutter på hver side. Kutt av toppen ca. 2 cm (3/4 tomme) av hver potet på langs. Skrap ut det kokte potetkjøttet i en middels stor bolle, og la det være igjen en 0,6 cm (1/4 tomme) tykk potetskall. Tilsett smør og melk i potetkjøttet i bollen og mos det godt. Rør inn baconen; smak til med salt og pepper. Fyll potetskallet med potetblandingen. Plasser potetene på et stekebrett.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Stek potetene til fyllet er gjennomvarmt og skallet er sprøtt, ca. 30 minutter.