
Vegetablesk couscous paella
Lær hvordan du lager en deilig vegetable couscous paella. En enkel, sunn og smakfull rett perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 kopper hakket løk
- 3. 1 kopp hakket rød paprika
- 4. 1 kopp hakket grønn paprika
- 5. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 6. 1 1/2 teskje paprika
- 7. 2 kopper hermetisk grønnsaksbuljong
- 8. 3 store plommetomater (ca. 280 gram), uten frø, grovhakket
- 9. 1 kopp frosne erter
- 10. 1 kopp avrent hermetisk kikerter
- 11. 1/2 kopp hakket skrelt gulrot
- 12. 1/4 teskje knuste safrantråder
- 13. 1/4 teskje cayennepepper
- 14. 1 1/2 kopper (ca. 270 gram) couscous
- 15. 6 hermetiske artisjokkhjerter, delt i fire
- 16. Skiver av rød paprika
- 17. 1 sitron, delt i 8 båter
- 18. Hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hakkede paprikaer; sautér til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og paprika, og sautér i 1 minutt. Rør inn buljong og de neste 6 ingrediensene. La det småkoke. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og kok i 5 minutter for å blande smakene. Krydre med salt og pepper etter smak. Bland couscous inn i grønnsaksblandingen. Dekk til og la det småkoke i 1 minutt. Fjern gryten fra varmen. La den stå under lokk i 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel. La paella stå under lokk i ytterligere 5 minutter; fluff igjen med gaffel. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til serveringsskål. Pynt med artisjokkhjerter, ringer av rød paprika og sitronbåter på toppen av paella. Strø over persille og server.
- 22. Varm opp olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett løk og hakkede paprikaer; sautér til grønnsakene begynner å bli myke, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og paprika, og sautér i 1 minutt. Rør inn buljong og de neste 6 ingrediensene. La det småkoke. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og kok i 5 minutter for å blande smakene. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 33. Bland couscous inn i grønnsaksblandingen. Dekk til og la det småkoke i 1 minutt. Fjern gryten fra varmen. La den stå under lokk i 5 minutter. Fluff couscous med en gaffel. La paella stå under lokk i ytterligere 5 minutter; fluff igjen med gaffel. Krydre med salt og pepper etter smak. Overfør til serveringsskål. Pynt med artisjokkhjerter, ringer av rød paprika og sitronbåter på toppen av paella. Strø over persille og server.