Stekt fisk med paprika- og sitron-smør

Stekt fisk med paprika- og sitron-smør

oppskrift på bakt fisk med frisk paprika- og sitronbutter. enkel og smakfull rett perfekt for en sunn middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer smør, romtemperert
  • 2. 2 spiseskjeer søt paprika
  • 3. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • 4. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 5. 1 teskje revet sitronskall
  • 6. 1/2 teskje salt
  • 7. 1/2 teskje malt svart pepper
  • 8. 4 stykker av 5 unser (ca. 140 g) snapper- eller kveitefileter, 2 cm tykke
  • 9. Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Smør en glassbakeform på 33x23x5 cm. Bland 3 spiseskjeer smør, søt paprika, 1 spiseskje hakket frisk persille, fersk sitronsaft, sitronskall, salt og malt pepper i en liten bolle og rør for å blande. Fordel det krydrede smøret jevnt over begge sider av fiskefiletene. Strø over litt ekstra salt og pepper på hver filet. Legg fisken i den forberedte formen. Stek fisken til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 10 minutter. Overfør fisken til et serveringsfat. Strø over resten av den hakkede persillen. Pynt fatet med sitronbåter og server.