Urteblomstpesto

Urteblomstpesto

Lær hvordan du lager herb flower pesto, en smakfull og sunn saus perfekt for sommermåltider. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp pinjekjerner eller valnøtter, ristet*
  • 2. 3 1/2 kopper urtete, som basilikum, salvie og rosmarin**
  • 3. 4 fedd hvitløk, skrelt og hakket
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 6. 1/4 kopp Parmesanost, revet (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Pulsér nøtter, urteblomster, hvitløk og salt i en food processor. Kjør inn olivenolje og Parmesan, hvis du bruker det. *Fordel nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i en ovn på 175°C—rør om av og til, for å få jevn farge—i omtrent 8 minutter, eller til de begynner å bli gyldne og avgir en sterk nøtteaktig duft. **Fennikel, sitronmelisse og marjoremblomster egner seg også godt til pesto. 2. Pulsér nøtter, urteblomster, hvitløk og salt i en food processor. Kjør inn olivenolje og Parmesan, hvis du bruker det. 3. *Fordel nøttene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem i en ovn på 175°C—rør om av og til, for å få jevn farge—i omtrent 8 minutter, eller til de begynner å bli gyldne og avgir en sterk nøtteaktig duft. 4. **Fennikel, sitronmelisse og marjoremblomster egner seg også godt til pesto. 5. Pesto på glass Hvis du vil lagre litt sommer i et glass, kan du oppbevare denne pestoen i fryseren og ta den frem når du lengter etter krydrede, solfylte dager. Jeg fryser den i isbitformer og overfører de frosne bitene til fryseposer, slik at jeg kan ta ut litt av gangen. 6. Hvis du vil lagre litt sommer i et glass, kan du oppbevare denne pestoen i fryseren og ta den frem når du lengter etter krydrede, solfylte dager. Jeg fryser den i isbitformer og overfører de frosne bitene til fryseposer, slik at jeg kan ta ut litt av gangen.