
Søte og krydrede ribbevarer
Lær hvordan du lager deilige sweet-and-spicy ribs med en perfekt kombinasjon av søt og krydret smak. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 3/4 dl (pakket) lyst brunt sukker
- 2. 0,6 dl røkt paprika
- 3. 2 ss cayennepepper
- 4. 2 ss hvitløkspulver
- 5. 3 ss kosher salt, eller mer etter smak
- 6. 2 St. Louis-stil svineribber (3–4 pund hver)
- 7. 1/2 dl usaltet smør (1 stang)
- 8. 1/2 dl eplecidereddik
- 9. Vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Bland brunt sukker, paprika, cayennepepper, hvitløkspulver og 3 spiseskjeer salt i en liten bolle; sett til side 1/4 kopp krydderblanding. Tørk ribbeina godt med papirhåndklær og gni inn resten av krydderblandingen, masser inn i sprekker. Pakk hver ribbe i en dobbel lag aluminiumsfolie, og klem sammen kantene for å forsegle godt. Plasser hver foliepakke på et stekebrett med kant, og stek til kjøttet er mørt når du stikker med en gaffel i den tykkeste delen, men ikke faller av beinet, i 2–3 timer. La det avkjøle. Riv opp et hjørne av hver foliepakke og hell forsiktig saften fra ribbeina over i et stort varmebestandig målebeger. La saften sette seg, og skum av fettlaget på overflaten og kast det. Varm opp smør i en middels stor kjele over middels varme, og rør ofte til det skummer, deretter blir brunt (ikke brent), i 5–8 minutter. Tilsett saften fra ribbeina og 1/4 kopp av den reserverte krydderblandingen, og la det småkoke. Kok til det er redusert med en tredjedel, i 15–20 minutter. Ta sausen av varmen, tilsett eddik og smak til med salt.
- 22. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Bland brunt sukker, paprika, cayennepepper, hvitløkspulver og 3 spiseskjeer salt i en liten bolle; sett til side 1/4 kopp krydderblanding.
- 33. Tørk ribbeina godt med papirhåndklær og gni inn resten av krydderblandingen, masser inn i sprekker. Pakk hver ribbe i en dobbel lag aluminiumsfolie, og klem sammen kantene for å forsegle godt. Plasser hver foliepakke på et stekebrett med kant, og stek til kjøttet er mørt når du stikker med en gaffel i den tykkeste delen, men ikke faller av beinet, i 2–3 timer. La det avkjøle.
- 44. Riv opp et hjørne av hver foliepakke og hell forsiktig saften fra ribbeina over i et stort varmebestandig målebeger. La saften sette seg, og skum av fettlaget på overflaten og kast det.
- 55. Varm opp smør i en middels stor kjele over middels varme, og rør ofte til det skummer, deretter blir brunt (ikke brent), i 5–8 minutter. Tilsett saften fra ribbeina og 1/4 kopp av den reserverte krydderblandingen, og la det småkoke. Kok til det er redusert med en tredjedel, i 15–20 minutter. Ta sausen av varmen, tilsett eddik og smak til med salt.
- 66. Forvarm grillen til middels høy varme; pensle risten med olje. Ta ribbeina ut av folie og grill, pensle med sausen og vend dem av og til, til de er lett brent i enkelte områder, i 5–7 minutter. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 10 minutter. Skjær mellom ribbeina og server med resten av sausen.
- 77. Forberedelser: Ribbeina kan stekes dagen før; la dem avkjøle i folie, og deretter kjøle ned. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før grilling. Sausen kan lages dagen før; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp sausen forsiktig over lav varme før servering.
- 88. Ribbeina kan stekes dagen før; la dem avkjøle i folie, og deretter kjøle ned. Ta dem ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur før grilling. Sausen kan lages dagen før; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp sausen forsiktig over lav varme før servering.