Karamelliserte løk

Karamelliserte løk

Lær hvordan du lager perfekte karamelliserte løk med denne enkle oppskriften. Passer til mange retter og gir en søt, rik smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss vegetabilsk olje
  • 2. 4 middelsstore eller 3 store løk, delt i to og skåret så tynt som mulig
  • 3. 1 ½ ts kosher salt
  • 4. 1 ts nykvernet svart pepper
  • 5. 2 ts finhakket fersk timian

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor stekepanne, varm opp vegetabilsk olje over middels varme. Tilsett løken og kok, vend og rør av og til, i 15 til 20 minutter, eller til den er myk. Skru ned varmen til lav og fortsett å koke, rør av og til, i ytterligere 50 til 60 minutter, eller til løken er helt myk og karamellisert. De vil se mørkbrune og myke ut. Ta av varmen og tilsett salt, pepper og timian, og bland godt for å blande det hele. Løken kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 1 uke.