
Grillet marinert svinefilet
Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet marinerte svinfilét. En enkel oppskrift som passer perfekt for sommergrilling og hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 lite stykke ingefær, skrelt og kuttet i 1/2-tommers biter (1 1/2 teskjeer)
- 2. 1 fedd hvitløk, skrelt
- 3. 1 spiseskje honning
- 4. jalapeñopepper
- 5. 2 spiseskjeer nuoc mam eller fiskesaus
- 6. 1 spiseskje vann
- 7. 1 stor svinefilet (ca. 680 gram), trimmet for fett og sølvskinn (vekt etter trimming: 1 pund, 2 unser)
- 8. 1 teskje rapsolje
Fremgangsmåte
- 11. Legg alle ingrediensene til marinaden i en food processor og kjør til det er blitt en jevn puré. Hell marinaden i en plastpose, og legg i den rensede svinefileten. Lukk posen godt igjen, og rist den til kjøttet er godt dekket av marinaden. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 8 timer. Omtrent 30 minutter før kokketiden, varm opp grillen til den er varm. Forvarm ovnen til 200 grader. Ta svinefileten ut av marinaden, og sett marinaden til side i en ovnfast stekepanne eller en metallgratin. Dryss fileten med litt olje, og legg den på den varme grillen. Stek, dekket, i ca. 6 minutter, snu deretter fileten. Stek i ytterligere 6 minutter på den andre siden, til kjøttet er pent grillet på alle sider. Kok opp den reserverte marinaden på komfyren. Legg kjøttet tilbake i marinaden, og sett det i ovnen på 200 grader i minst 10 minutter, men gjerne opptil 40 minutter, for å hvile. Skjær opp fileten i skiver, og server med litt av saften.
- 22. Legg alle ingrediensene til marinaden i en food processor og kjør til det er blitt en jevn puré. Hell marinaden i en plastpose, og legg i den rensede svinefileten. Lukk posen godt igjen, og rist den til kjøttet er godt dekket av marinaden. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 8 timer.
- 33. Omtrent 30 minutter før kokketiden, varm opp grillen til den er varm. Forvarm ovnen til 200 grader.
- 44. Ta svinefileten ut av marinaden, og sett marinaden til side i en ovnfast stekepanne eller en metallgratin. Dryss fileten med litt olje, og legg den på den varme grillen. Stek, dekket, i ca. 6 minutter, snu deretter fileten. Stek i ytterligere 6 minutter på den andre siden, til kjøttet er pent grillet på alle sider.
- 55. Kok opp den reserverte marinaden på komfyren. Legg kjøttet tilbake i marinaden, og sett det i ovnen på 200 grader i minst 10 minutter, men gjerne opptil 40 minutter, for å hvile. Skjær opp fileten i skiver, og server med litt av saften.