Grillet marinert svinefilet

Grillet marinert svinefilet

Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet marinerte svinfilét. En enkel oppskrift som passer perfekt for sommergrilling og hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 lite stykke ingefær, skrelt og kuttet i 1/2-tommers biter (1 1/2 teskjeer)
  • 2. 1 fedd hvitløk, skrelt
  • 3. 1 spiseskje honning
  • 4. jalapeñopepper
  • 5. 2 spiseskjeer nuoc mam eller fiskesaus
  • 6. 1 spiseskje vann
  • 7. 1 stor svinefilet (ca. 680 gram), trimmet for fett og sølvskinn (vekt etter trimming: 1 pund, 2 unser)
  • 8. 1 teskje rapsolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg alle ingrediensene til marinaden i en food processor og kjør til det er blitt en jevn puré. Hell marinaden i en plastpose, og legg i den rensede svinefileten. Lukk posen godt igjen, og rist den til kjøttet er godt dekket av marinaden. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 8 timer. Omtrent 30 minutter før kokketiden, varm opp grillen til den er varm. Forvarm ovnen til 200 grader. Ta svinefileten ut av marinaden, og sett marinaden til side i en ovnfast stekepanne eller en metallgratin. Dryss fileten med litt olje, og legg den på den varme grillen. Stek, dekket, i ca. 6 minutter, snu deretter fileten. Stek i ytterligere 6 minutter på den andre siden, til kjøttet er pent grillet på alle sider. Kok opp den reserverte marinaden på komfyren. Legg kjøttet tilbake i marinaden, og sett det i ovnen på 200 grader i minst 10 minutter, men gjerne opptil 40 minutter, for å hvile. Skjær opp fileten i skiver, og server med litt av saften.
  2. 22. Legg alle ingrediensene til marinaden i en food processor og kjør til det er blitt en jevn puré. Hell marinaden i en plastpose, og legg i den rensede svinefileten. Lukk posen godt igjen, og rist den til kjøttet er godt dekket av marinaden. Sett den i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 8 timer.
  3. 33. Omtrent 30 minutter før kokketiden, varm opp grillen til den er varm. Forvarm ovnen til 200 grader.
  4. 44. Ta svinefileten ut av marinaden, og sett marinaden til side i en ovnfast stekepanne eller en metallgratin. Dryss fileten med litt olje, og legg den på den varme grillen. Stek, dekket, i ca. 6 minutter, snu deretter fileten. Stek i ytterligere 6 minutter på den andre siden, til kjøttet er pent grillet på alle sider.
  5. 55. Kok opp den reserverte marinaden på komfyren. Legg kjøttet tilbake i marinaden, og sett det i ovnen på 200 grader i minst 10 minutter, men gjerne opptil 40 minutter, for å hvile. Skjær opp fileten i skiver, og server med litt av saften.