
Pannestekt laks med grønnkål og reddikraita
Lær å lage en smakfull pan-roasted laks med friske grønnkål og kremet reddik-raita. En enkel og sunn oppskrift perfekt for en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 unser daikon (japansk hvit reddik) eller hvit nepe, skrelt og revet (ca. 1/2 kopp)
- 1/4 engelsk hothouse-agurk, revet (ca. 1/2 kopp)
- 1 kopp naturell gresk yoghurt med 2 % fett
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 spiseskje hakket fersk mynte
- En klype cayennepepper
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje, delt
- 2 hvitløksfedd, skivet
- 2 bunt med collard greens, fjerne midtribber og stilker, blader kuttet i 2,5 cm brede strimler (ca. 14 kopper)
- 4 stykker på 170 gram med skinn på laksefilet
- 2 røde reddiker, trimmet og tynne skivet
- 1 spiseskje sherryeddik
- Opplysning om ingrediensene: Daikon finnes i asiatiske butikker og noen supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Klem ut overflødig væske fra daikon og agurk. Bland med yoghurt, sitronsaft, mynte og cayenne i en liten bolle; krydre med salt og pepper. Sett raitaen til side. Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, rør konstant, kun til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett collard greens i gryten, skru ned varmen til lav, dekk til, og kok, rør av og til, til de er møre, 10–15 minutter. I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels varme. Krydre fisken med salt og pepper; stek med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, 5–8 minutter. Overfør fisken til ovnen (ikke snu den); stek til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter. Tilsett reddiker og eddik i collard greens; krydre med salt og pepper og vend forsiktig sammen. Fordel greens, laks og den reserverte raitaen på tallerkener.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Klem ut overflødig væske fra daikon og agurk. Bland med yoghurt, sitronsaft, mynte og cayenne i en liten bolle; krydre med salt og pepper. Sett raitaen til side.
- 3Varm opp 1 spiseskje olje i en stor, tykk gryte over middels varme. Tilsett hvitløk og kok, rør konstant, kun til det begynner å dufte, ca. 1 minutt. Tilsett collard greens i gryten, skru ned varmen til lav, dekk til, og kok, rør av og til, til de er møre, 10–15 minutter.
- 4I mellomtiden, varm opp 1 spiseskje olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels varme. Krydre fisken med salt og pepper; stek med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, 5–8 minutter. Overfør fisken til ovnen (ikke snu den); stek til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter.
- 5Tilsett reddiker og eddik i collard greens; krydre med salt og pepper og vend forsiktig sammen. Fordel greens, laks og den reserverte raitaen på tallerkener.