
Sicilianske lammeburgere stekt med aubergine, paprika og tomater
oppskrift på sicilian lamb patties braised med eggplant, peppers og tomatoes. enkel å lage, full av smak, perfekt for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp ferske brødsmuler (fra skivet fransk brød uten skorpe, malt i food processor)
- 2. 1/4 kopp vann
- 3. 570 gram kjøttdeig av lam
- 4. 1/2 kopp finrevet pecorinoost
- 5. 1 stort egg, pisket for å blande
- 6. 1 ss hakket fersk mynte
- 7. 1 ss hakket fersk marjarm
- 8. 1 ts grovt kosher-salt
- 9. 1/2 ts nykvernet svart pepper
- 10. 1/8 ts malt kanel
- 11. 1 stor aubergine (ca. 450–570 g), uten skall, skåret i 2,5 cm terninger
- 12. 6 ss ekstra jomfrolivolje, delt
- 13. Grovt kosher-salt
- 14. 1 stor rød paprika, delt i to, renset, skåret i 1,5 cm brede strimler
- 15. 1 kopp finhakket løk
- 16. 1 1/3 kopper tørr hvitvin
- 17. 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 18. 2 kopper hakkede, utkjernede, skrelte røde heirloom-tomater
- 19. 2 ts hakket fersk marjarm
- 20. 4 kopper vann
- 21. 1 ts salt
- 22. 1 kopp polenta (grovt maismel)*
- 23. Revet pecorinoost
Fremgangsmåte
- 11. For lammeburgere: Bland brødsmuler og 1/4 kopp vann i en liten bolle. La det trekke i 5 minutter. Klem ut all vann av brødsmulene. Ha brødsmulene i en stor bolle. Tilsett lam og de resterende ingrediensene; bland forsiktig for å blande det hele. Form til 12 ovale burgere, hver ca. 6,5 cm lang og 2 cm tykk.
- 22. Bland brødsmuler og 1/4 kopp vann i en liten bolle. La det trekke i 5 minutter. Klem ut all vann av brødsmulene. Ha brødsmulene i en stor bolle. Tilsett lam og de resterende ingrediensene; bland forsiktig for å blande det hele. Form til 12 ovale burgere, hver ca. 6,5 cm lang og 2 cm tykk.
- 33. For auberginblanding: Forvarm ovnen til 175°C. Bland auberginekuber og 4 spiseskjeer olje i en stor bolle og vend godt. Fordel auberginen på et stekebrett med kant; strø over grovt kosher-salt og pepper. Stek i 12 minutter. Vend auberginen og stek videre til den er myk, ca. 12 minutter til. Varm 1 spiseskje olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett lammeburgerne og stek til de er brune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør lammeburgerne til en tallerken. Tilsett paprika i skvettene i pannen; stek til de begynner å bli myke, ca. 4 minutter. Overfør paprikaen til tallerkenen med lammet. Skru ned varmen til middels. Tilsett resten av olivenoljen og hakket løk i samme panne. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 5 minutter. Tilsett vin og hvitløk. La det koke, og skrap opp de brune bitene, til vinen er redusert til en glasur, ca. 7 minutter. Legg lammet og paprikaen tilbake i pannen; tilsett aubergin, tomater og marjoram. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke til lammet er gjennomkokt og grønnsakene er møre, ca. 12 minutter. Hvis sausen er tynn, la den småkoke uten lokk til den tykner til ønsket konsistens. Krydre sausen med grovt salt og pepper etter smak.
- 44. Forvarm ovnen til 175°C. Bland auberginekuber og 4 spiseskjeer olje i en stor bolle og vend godt. Fordel auberginen på et stekebrett med kant; strø over grovt kosher-salt og pepper. Stek i 12 minutter. Vend auberginen og stek videre til den er myk, ca. 12 minutter til.
- 55. Varm 1 spiseskje olje i en stor, dyp stekepanne over middels høy varme. Tilsett lammeburgerne og stek til de er brune, ca. 3 minutter på hver side. Overfør lammeburgerne til en tallerken. Tilsett paprika i skvettene i pannen; stek til de begynner å bli myke, ca. 4 minutter. Overfør paprikaen til tallerkenen med lammet.
- 66. Skru ned varmen til middels. Tilsett resten av olivenoljen og hakket løk i samme panne. Dekk til og kok til løken er myk, rør av og til, ca. 5 minutter. Tilsett vin og hvitløk. La det koke, og skrap opp de brune bitene, til vinen er redusert til en glasur, ca. 7 minutter. Legg lammet og paprikaen tilbake i pannen; tilsett aubergin, tomater og marjoram. Skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke til lammet er gjennomkokt og grønnsakene er møre, ca. 12 minutter. Hvis sausen er tynn, la den småkoke uten lokk til den tykner til ønsket konsistens. Krydre sausen med grovt salt og pepper etter smak.
- 77. Polenta: Kok opp 4 kopper vann og 1 teskje salt i en stor kjele over middels høy varme. Rør gradvis inn polentaen med visp. Skru ned varmen til middels lav. La det småkoke til polentaen er veldig tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter. Fordel polentaen i dype boller. Topp med lam og grønnsaker. Strø over pecorinoost. Kan kjøpes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og italienske markeder. Hvis ikke tilgjengelig, kan du erstatte med like mye vanlig gul maisgryn og koke omtrent halvparten så lenge.
- 88. Kok opp 4 kopper vann og 1 teskje salt i en stor, tykk kjele over middels høy varme. Rør gradvis inn polentaen med visp. Skru ned varmen til middels lav. La det småkoke til polentaen er veldig tykk, og rør ofte, ca. 20 minutter.
- 99. Fordel polentaen i dype boller. Topp med lam og grønnsaker. Strø over pecorinoost.
- 1010. Kan kjøpes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og italienske markeder. Hvis ikke tilgjengelig, kan du erstatte med like mye vanlig gul maisgryn og koke omtrent halvparten så lenge.
- 1111. Kan kjøpes i noen supermarkeder, helsekostbutikker og italienske markeder. Hvis ikke tilgjengelig, kan du erstatte med like mye vanlig gul maisgryn og koke omtrent halvparten så lenge.
