
Søtpotet- og pølsesuppe
oppskrift på søt potet og pølse suppe. en smakfull og mettende rett som er perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 2. 1 10- til 11-unse fullt kokt, røkt portugisisk linguiça-pølse eller chorizo, kuttet på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
- 3. 2 mellomstore løk, hakket
- 4. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 5. 900 gram røde søtpoteter (yam), ca. 2 store, skrelt, delt i to på langs, kuttet på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
- 6. 450 gram hvite poteter, skrelt, delt i to på langs, kuttet på tvers i 1/4-tommers tykke skiver
- 7. 6 kopper lavsalt kyllingkraft
- 8. 1 pose fersk spinat på 9 gram
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor, tykkbunnet gryte over middels høy varme. Tilsett pølse; kok til den er brun, rør ofte, ca. 8 minutter. Overfør pølsen til tørkepapir for å renne av. Tilsett løk og hvitløk i gryten og kok til de er gjennomsiktige, rør ofte, ca. 5 minutter. Tilsett alle potetene og kok til de begynner å bli møre, rør ofte, ca. 12 minutter. Tilsett buljong; kok opp, og skrap opp de brune bitene i bunnen av gryten. Skru ned varmen til middels lav, dekk til og la det småkoke til potetene er møre, rør av og til, ca. 20 minutter. Bruk en potetstapper og mos noen av potetene i gryten. Tilsett den brune pølsen i suppen. Rør inn spinat og la det småkoke til den akkurat har visnet, ca. 5 minutter. Rør inn den resterende spiseskjeen olje. Krydre med salt og pepper. Fordel suppen i boller og server.