Ingefærboller

Ingefærboller

Lær hvordan du lager deilige ginger doughnuts med en krydret vri. En enkel oppskrift som passer til helgen eller når du vil kose deg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 4 kopper hvetemel pluss ekstra til utstikking
  • 4 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer natron
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 teskje ingefær, malt
  • 1 3/4 kopper sukker
  • 2 unser krystallisert ingefær, grovhakket (1/3 kopp)
  • 3/4 kopp godt ristet kulturmelk
  • 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
  • 2 store egg
  • 12 kopper vegetabilsk olje
  • Spesialutstyr: en rund utstikker på 4,5 cm; et dypfetttermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen mel, bakepulver, natron, salt og 3/4 teskje malt ingefær i en stor bolle. Visp sammen 1 kopp sukker og resterende 3/4 teskje malt ingefær i en grunn bolle. Pulsér resten av sukkeret (3/4 kopp) sammen med kandisert ingefær i en food processor til ingefæren er finhakket. Overfør til en bolle og visp inn kulturmelk, smør og egg til det er jevnt. Tilsett kulturmelk-blandingen i melblandingen og rør til en deig dannes (deigen vil være klissete). Vend ut deigen på en godt melet overflate og elt forsiktig, bare til den samler seg, 10 til 12 ganger, og form deretter til en ball. Lett melet arbeidsflaten og deigen, og kjevle ut deigen til en runding på ca. 33 cm (omtrent 1/3 tomme tykk). Bruk en melet utstikker til å stikke ut sirkler og legg dem på et lett melet bakepapirkledd stekebrett. Samle opp restene og kjevle ut igjen, og stikk ut flere sirkler. (Bare én gang til.) Varm opp olje i en stor, tykk gryte på ca. 5 liter til termometeret viser 190°C. Arbeid i porsjoner på 7 eller 8, og legg forsiktig sirkler i oljen, én om gangen, og stek, snu en gang, til de er gyldne, ca. 1 1/2 til 2 minutter totalt per porsjon. (Sett oljetemperaturen tilbake til 190°C mellom porsjonene.) Legg over på tørkepapir for å renne av. Avkjøl litt, og vend deretter i ingefærsukkeret.