Glassert røkt and med kandiserte kumquats

Glassert røkt and med kandiserte kumquats

oppskrift på saftig røkt and med søtlig glaze og kandiserte kumquats, perfekt for en elegant kveldsmiddag eller festmåltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp aprikosmarmelade
  • 1 laurbærblad
  • 2 kanelstenger, brutt i to
  • 1 1/3 kopper kumquats, stilket, delt i fire, uten frø
  • 2 teskjeer Grand Marnier
  • 3 kopper ruccola
  • 2 stk 6-unse røkt andebryst, hver delt i 15 tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner de fire første ingrediensene i en kjele over middels høy varme. Kok opp; tilsett kumquats. La småkoke til kumquats er møre og væsken er sirupsaktig, omtrent 15 minutter. Fjern fra varmen; rør inn Grand Marnier. Krydre med salt og pepper. (Kan lages én uke på forhånd. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen over svak varme før videre bruk.) Sil glasuren over i en liten bolle. Kast kanelstang og laurbærblad; sett de kandiserte kumquatsene og glasuren til side. Fordel ruccolaen på tallerkener. Legg fem andeskiver på hver tallerken; pensle med glasur. Plasser en kvart kumquat på hver andeskive.
  2. 2Kombiner de fire første ingrediensene i en kjele over middels høy varme. Kok opp; tilsett kumquats. La småkoke til kumquats er møre og væsken er sirupsaktig, omtrent 15 minutter. Fjern fra varmen; rør inn Grand Marnier. Krydre med salt og pepper. (Kan lages én uke på forhånd. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen over svak varme før videre bruk.) Sil glasuren over i en liten bolle. Kast kanelstang og laurbærblad; sett de kandiserte kumquatsene og glasuren til side.
  3. 3Fordel ruccolaen på tallerkener. Legg fem andeskiver på hver tallerken; pensle med glasur. Plasser en kvart kumquat på hver andeskive.