
Glassert røkt and med kandiserte kumquats
oppskrift på saftig røkt and med søtlig glaze og kandiserte kumquats, perfekt for en elegant kveldsmiddag eller festmåltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp aprikosmarmelade
- 1 laurbærblad
- 2 kanelstenger, brutt i to
- 1 1/3 kopper kumquats, stilket, delt i fire, uten frø
- 2 teskjeer Grand Marnier
- 3 kopper ruccola
- 2 stk 6-unse røkt andebryst, hver delt i 15 tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Kombiner de fire første ingrediensene i en kjele over middels høy varme. Kok opp; tilsett kumquats. La småkoke til kumquats er møre og væsken er sirupsaktig, omtrent 15 minutter. Fjern fra varmen; rør inn Grand Marnier. Krydre med salt og pepper. (Kan lages én uke på forhånd. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen over svak varme før videre bruk.) Sil glasuren over i en liten bolle. Kast kanelstang og laurbærblad; sett de kandiserte kumquatsene og glasuren til side. Fordel ruccolaen på tallerkener. Legg fem andeskiver på hver tallerken; pensle med glasur. Plasser en kvart kumquat på hver andeskive.
- 2Kombiner de fire første ingrediensene i en kjele over middels høy varme. Kok opp; tilsett kumquats. La småkoke til kumquats er møre og væsken er sirupsaktig, omtrent 15 minutter. Fjern fra varmen; rør inn Grand Marnier. Krydre med salt og pepper. (Kan lages én uke på forhånd. Avkjøl, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp igjen over svak varme før videre bruk.) Sil glasuren over i en liten bolle. Kast kanelstang og laurbærblad; sett de kandiserte kumquatsene og glasuren til side.
- 3Fordel ruccolaen på tallerkener. Legg fem andeskiver på hver tallerken; pensle med glasur. Plasser en kvart kumquat på hver andeskive.