
3-ingredienser Cacio e Pepe (pasta med ost og pepper)
Lær å lage en enkel og smakfull cacio e pepe med kun tre ingredienser. Perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 kopper finrevet Pecorino Romano (ca. 255 gram), pluss mer til servering
- 2. 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper, pluss mer til servering
- 3. 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 4. 450 gram spaghetti
- 5. Koshersalt
Fremgangsmåte
- 1Bland 2 1/2 kopper ost og 2 ss. pepper i en stor bolle; tilsett olje og 3/4 kopp kaldt vann og mos med en gaffel til en tykk pasta. Fordel pastaen jevnt i bollen. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente. Bruk tang for å overføre pastaen til bollen med osteblandingen; spar kokevannet fra pastaen i kjelen. Rør pastaen kraftig for å dekke den med sausen, og tilsett litt av kokevannet om nødvendig for å tynne ut sausen, til den fester seg til pastaen og er kremet, men ikke vannaktig. Fordel pastaen på tallerkener og topp med ekstra ost og pepper. Server umiddelbart.
- 2Bland 2 1/2 kopper ost og 2 ss. pepper i en stor bolle; tilsett olje og 3/4 kopp kaldt vann og mos med en gaffel til en tykk pasta. Fordel pastaen jevnt i bollen.
- 3Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann, rør av og til, til den er al dente. Bruk tang for å overføre pastaen til bollen med osteblandingen; spar kokevannet fra pastaen i kjelen. Rør pastaen kraftig for å dekke den med sausen, og tilsett litt av kokevannet om nødvendig for å tynne ut sausen, til den fester seg til pastaen og er kremet, men ikke vannaktig.
- 4Fordel pastaen på tallerkener og topp med ekstra ost og pepper. Server umiddelbart.