Thailandsk nudelsalat

Thailandsk nudelsalat

Lær hvordan du lager en deilig thai noodle salad med friske grønnsaker og smakfulle krydder. Perfekt for sommermåltider og lett å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 unser linguine
  • 4 spiseskjeer orientalsk sesamolje
  • 8 grønne løk, hakket
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
  • 1/4 kopp honning
  • 1/4 kopp kremet peanøttsmør
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 3 spiseskjeer usaltet riseddik
  • 1 1/2 spiseskje chili-hvitløk saus
  • 2 kopper bønnespirer av mungbønner
  • 1 kopp finstrimlede gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle; tilsett 3 spiseskjeer sesamolje og vend godt slik at pastaen blir dekket. Varm opp den gjenværende 1 spiseskje oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett 6 grønne løk, hvitløk og ingefær; sautér til løken er myk, ca. 2 minutter. Tilsett honning, peanøttsmør, soyasaus, eddik og chili-hvitløkssaus; visp for å blande. La sausen småkoke i 1 minutt. La den avkjøles til romtemperatur. Hell sausen over pastaen og vend godt slik at den blir dekket. Tilsett spirer og gulrøtter; bland godt. Overfør til et serveringsfat; strø over resten av de grønne løkene.
  2. 2Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet. Overfør pastaen til en stor bolle; tilsett 3 spiseskjeer sesamolje og vend godt slik at pastaen blir dekket.
  3. 3Varm opp den gjenværende 1 spiseskje oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Tilsett 6 grønne løk, hvitløk og ingefær; sautér til løken er myk, ca. 2 minutter. Tilsett honning, peanøttsmør, soyasaus, eddik og chili-hvitløkssaus; visp for å blande. La sausen småkoke i 1 minutt. La den avkjøles til romtemperatur. Hell sausen over pastaen og vend godt slik at den blir dekket. Tilsett spirer og gulrøtter; bland godt. Overfør til et serveringsfat; strø over resten av de grønne løkene.