
Biff og snøerter med stekte nudler
Lær hvordan du lager en smakfull biff og snøerter med panfritynte nudler i denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og deilig middagsrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke ferske kinesiske nudler (9 unser) (eller 8 unser tørkede nudler)
- 2 ss østerssaus
- 1/2 ss soyasaus
- 1/2 ts sukker
- 2 ts maisstivelse
- 1/2 kopp vann
- 5 1/2 ss vegetabilsk olje, delt
- 1/2 pund snøerter, trimmet
- 3 vårløk, finhakket
- 2 ss finhakket skrelt ingefær
- 1 pund ytrefilet av storfe, tynnsnittet på tvers av fibrene
Fremgangsmåte
- 1Kok nudlene i henhold til pakkens anvisninger, og sil dem deretter i en sil. Rør sammen østerssaus, soyasaus, sukker, maisstivelse og vann til en jevn blanding. Varm opp 1 spiseskje olje i en non-stick stekepanne på 25 cm over middels høy varme til den er varm. Tilsett nudlene i pannen, og trykk dem sammen med en slikkepott for å danne en kake, og stek til undersiden er gyllen, 2 til 3 minutter. Snu kaken og drypp 1 spiseskje olje rundt sidene, og stek videre til undersiden er gyllen, 2 til 3 minutter. Overfør nudelkaken til et skjærebrett og del den i fire deler. Varm opp 1/2 spiseskje olje i en wok eller en tung 30 cm panne over middels høy varme til den begynner å ryke. Woksteg sukkererter med en klype salt til de er lysegrønne, 1 til 2 minutter, og overfør dem til en tallerken. Tilsett 2 spiseskjeer olje i woken og woksteg vårløk og ingefær med 1/4 teskje salt i 30 sekunder. Tilsett halvparten av kjøttet og stek uten å røre i 45 sekunder, og wok deretter til kjøttet er lett brunet, ytterligere 1 til 2 minutter. Overfør til tallerken med sukkererter. Tilsett resten av oljen og stek resten av kjøttet på samme måte. Rør sausen igjen, og tilsett den i woken, og kok opp. Rør inn kjøttet og sukkerertene, og server deretter skjeer over nudelkaken.
- 2Kok nudlene i henhold til pakkens anvisninger, og sil dem deretter i en sil.
- 3Rør sammen østerssaus, soyasaus, sukker, maisstivelse og vann til en jevn blanding.
- 4Varm opp 1 spiseskje olje i en non-stick stekepanne på 25 cm over middels høy varme til den er varm. Tilsett nudlene i pannen, og trykk dem sammen med en slikkepott for å danne en kake, og stek til undersiden er gyllen, 2 til 3 minutter. Snu kaken og drypp 1 spiseskje olje rundt sidene, og stek videre til undersiden er gyllen, 2 til 3 minutter. Overfør nudelkaken til et skjærebrett og del den i fire deler.
- 5Varm opp 1/2 spiseskje olje i en wok eller en tung 30 cm panne over middels høy varme til den begynner å ryke. Woksteg sukkererter med en klype salt til de er lysegrønne, 1 til 2 minutter, og overfør dem til en tallerken. Tilsett 2 spiseskjeer olje i woken og woksteg vårløk og ingefær med 1/4 teskje salt i 30 sekunder. Tilsett halvparten av kjøttet og stek uten å røre i 45 sekunder, og wok deretter til kjøttet er lett brunet, ytterligere 1 til 2 minutter. Overfør til tallerken med sukkererter. Tilsett resten av oljen og stek resten av kjøttet på samme måte.
- 6Rør sausen igjen, og tilsett den i woken, og kok opp. Rør inn kjøttet og sukkerertene, og server deretter skjeer over nudelkaken.