Blandet urtepasta med røde paprika og fetaost

Blandet urtepasta med røde paprika og fetaost

oppskrift på en smakfull blandet urtepasta med rød paprika og fetaost. enkel å lage, perfekt for sommermåltider. prøv denne deilige retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 5 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store røde paprika, skåret i tynne strimler
  • 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 pund spaghettini
  • 1 ½ kopper grovhakket blandede friske urter (som basilikum, persille, estragon, mynte og salvie)
  • 1 ½ kopper smuldret fetaost (ca. 200 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne på høy varme. Tilsett paprika og kok under omrøring til de er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk; sauté i 1 minutt. Tilsett vin; kok opp og la det redusere til 1/3, ca. 2 minutter. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat møre, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann. Ha pasta og det reserverte kokevannet tilbake i kjelen. Tilsett pepper, urter og ost. Vend forsiktig, men grundig, til osten begynner å smelte. Smak til med salt og pepper, og server.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne på høy varme. Tilsett paprika og kok under omrøring til de er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk; sauté i 1 minutt. Tilsett vin; kok opp og la det redusere til 1/3, ca. 2 minutter.
  3. 3I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat møre, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. Sil av vannet, og spar 1/2 kopp kokevann. Ha pasta og det reserverte kokevannet tilbake i kjelen. Tilsett pepper, urter og ost. Vend forsiktig, men grundig, til osten begynner å smelte. Smak til med salt og pepper, og server.