
Ovenbakt kylling
Lær hvordan du lager den perfekte oven-fried chicken med sprø skorpe og saftig innmat. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ts tørket timian
- 2. 1 ts tørket oregano
- 3. 1 ts tørket basilikum
- 4. 1 ts hvitløkspulver
- 5. 1 ts kosher salt
- 6. 1 ts nykvernet svart pepper
- 7. 6 skinn- og benfrie kyllingbryst
- 8. 2 kopper naturell, fettfri yoghurt
- 9. 2 kopper Special K-korn, knust med kjevle eller i en food processor eller kaffekvern
- 10. Non-stick matlagingsspray
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 22. I en stor plastpose blander du timian, oregano, basilikum, hvitløkspulver, salt og pepper. Rist godt. Legg to kyllingbryst om gangen i posen og rist for å dekke kyllingen. Fortsett til alle brystene er dekket.
- 33. Ha yoghurten i en stor bolle, og kornene på en stor tallerken. Dypp hvert bryst i yoghurten og deretter i kornene. Legg kyllingbrystene på et bakepapirkledd stekebrett som er sprayet med non-stick stekespray.
- 44. Stek i 35 til 45 minutter, til kyllingen er brun og gjennomstekt. Ikke dekk til eller snu på kyllingen under stekingen.
- 55. Når kyllingen er helt gjennomstekt, tar du ut stekebrettet av ovnen og lar det avkjøle i ti minutter før servering.