Ovenbakt kylling

Ovenbakt kylling

Lær hvordan du lager den perfekte oven-fried chicken med sprø skorpe og saftig innmat. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ts tørket timian
  • 2. 1 ts tørket oregano
  • 3. 1 ts tørket basilikum
  • 4. 1 ts hvitløkspulver
  • 5. 1 ts kosher salt
  • 6. 1 ts nykvernet svart pepper
  • 7. 6 skinn- og benfrie kyllingbryst
  • 8. 2 kopper naturell, fettfri yoghurt
  • 9. 2 kopper Special K-korn, knust med kjevle eller i en food processor eller kaffekvern
  • 10. Non-stick matlagingsspray

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  2. 22. I en stor plastpose blander du timian, oregano, basilikum, hvitløkspulver, salt og pepper. Rist godt. Legg to kyllingbryst om gangen i posen og rist for å dekke kyllingen. Fortsett til alle brystene er dekket.
  3. 33. Ha yoghurten i en stor bolle, og kornene på en stor tallerken. Dypp hvert bryst i yoghurten og deretter i kornene. Legg kyllingbrystene på et bakepapirkledd stekebrett som er sprayet med non-stick stekespray.
  4. 44. Stek i 35 til 45 minutter, til kyllingen er brun og gjennomstekt. Ikke dekk til eller snu på kyllingen under stekingen.
  5. 55. Når kyllingen er helt gjennomstekt, tar du ut stekebrettet av ovnen og lar det avkjøle i ti minutter før servering.