
Sprø kyllingburger med kulturmelkslaw og urtesmørsaus
oppskrift på sprø kyllingburger med kremet coleslaw laget av kulturmelk og en smakfull urtesmørsaus, perfekt for en smakfull middag eller lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp kulturmelk
- 2. 1 spiseskje hot sauce (helst Tabasco)
- 3. Kosher-salt
- 4. 4 skinn- og benfrie kyllingfileter (ca. 450 gram)
- 5. 1/4 kopp majones
- 6. 2 spiseskjeer finhakkede friske urter (som basilikum, gressløk og/eller estragon)
- 7. 1/2 kopp maisstivelse
- 8. 1 kopp hvetemel
- 9. 2 teskjeer paprika
- 10. 1/2 teskje cayennepepper
- 11. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 12. 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 13. 3 store egg
- 14. Rapsolje (til steking)
- 15. 4 potetbrød (helst Martin's)
- 16. 2 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 17. 4 skiver dillpickles til sandwich, delt på tvers
- 18. 1/4 kopp kulturmelk
- 19. 1/4 kopp majones
- 20. 3 spiseskjeer eplecidereddik
- 21. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 22. 1/2 teskje honning
- 23. Kosher-salt
- 24. 1/4 liten grønnkål, tynnsnittet (ca. 2 kopper)
- 25. 1 middels stor gulrot, skrelt og grovt revet
- 26. Et dypfriteringstermometer
Fremgangsmåte
- 11. Forbered kyllingen: Bland kulturmelk, hot sauce og 2 ts salt i en stor, flat bolle. Tilsett kylling, dekk til og la det stå i kjøleskapet i 2 timer. I mellomtiden blander du majones og urter i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes. Ha maisstivelse i en flat bakeform. Bland mel, paprika, cayenne, hvitløkspulver, svart pepper og 1 1/2 ts salt i en annen flat bakeform. Visp forsiktig egg i en lav bolle. Ta kyllingen ut av kulturmelkblandingen og vend den i maisstivelsen, rist av overflødig. Dypp den i eggeblandingen, la overflødig renne av tilbake i bollen, og dekk den deretter med melet, rist av overflødig. Gjenta for en andre gang. Legg kyllingen på et lett smurt stekebrett; la den hvile i minst 15 minutter eller opptil 1 time.
- 22. Bland kulturmelk, hot sauce og 2 ts salt i en stor, flat bolle. Tilsett kylling, dekk til og la det stå i kjøleskapet i 2 timer.
- 33. I mellomtiden blander du majones og urter i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet til det skal brukes.
- 44. Ha maisstivelse i en flat bakeform. Bland mel, paprika, cayenne, hvitløkspulver, svart pepper og 1 1/2 ts salt i en annen flat bakeform. Visp forsiktig egg i en lav bolle. Ta kyllingen ut av kulturmelkblandingen og vend den i maisstivelsen, rist av overflødig. Dypp den i eggeblandingen, la overflødig renne av tilbake i bollen, og dekk den deretter med melet, rist av overflødig. Gjenta for en andre gang. Legg kyllingen på et lett smurt stekebrett; la den hvile i minst 15 minutter eller opptil 1 time.
- 55. Lag smørmelkslaw: Visp kulturmelk, majones, eddik, pepper, honning og 1 ts salt i en middels stor bolle. Tilsett kål og gulrot og vend det forsiktig sammen.
- 66. Visp kulturmelk, majones, eddik, pepper, honning og 1 ts salt i en middels stor bolle. Tilsett kål og gulrot og vend det forsiktig sammen.
- 77. Stek kyllingen: Hell olje i en kraftig gryte til en dybde på 3/4 tommer, og bruk et termometer for frityr. Varm opp oljen over middels høy varme til termometeret viser 350°F. Skru ned varmen til middels, og stek kyllingbitene, to om gangen, og snu dem av og til, til de er sprø og gyldne, og den indre temperaturen når 165°F på et øyemål. Dette tar ca. 3 minutter. Overfør til en rist plassert på et stekebrett med kant; krydre med salt.
- 88. Hell olje i en kraftig gryte til en dybde på 3/4 tommer, og bruk et termometer for frityr. Varm opp oljen over middels høy varme til 350°F. Skru ned varmen til middels, og stek kyllingbitene, to om gangen, og snu dem av og til, til de er sprø og gyldne, og den indre temperaturen når 165°F på et øyemål. Dette tar ca. 3 minutter. Overfør til en rist plassert på et stekebrett med kant; krydre med salt.
- 99. Monter sandwichene: Smør på skivene av rundstykkene med smør. Varm en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i porsjoner, og stek rundstykkene med smørsiden ned, til de er gylne og sprø, ca. 1 minutt. Smør den ene siden av bollene med urtedressing. Bygg hver sandwich med kylling, sylteagurk, 1/4 kopp slaw og den resterende delen av bollene. Server resten av slawen ved siden av.
- 1010. Smør på skivene av rundstykkene med smør. Varm en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i porsjoner, og stek rundstykkene med smørsiden ned, til de er gylne og sprø, ca. 1 minutt.
- 1111. Smør den ene siden av bollene med urtedressing. Bygg hver sandwich med kylling, sylteagurk, 1/4 kopp slaw og den resterende delen av bollene. Server resten av slawen ved siden av.