Havabbor med tomater og løk

Havabbor med tomater og løk

Lær hvordan du lager en deilig sjøtorsk med friske tomater og løk. En smakfull rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 7 spiseskjeer olivenolje
  • 4 skiver fransk brød (4x2x1/2 tommer)
  • 3 kopper tynne skiver av løk
  • 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 2 spiseskjeer hakkede hermetiske ansjoser (fra en 2-unse boks)
  • 1 1/2 spiseskjeer finhakket hvitløk
  • 1/4 teskje tørket knust rød pepper
  • 1 1/4 pund plommetomater, fjernet frøene og finhakket
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 4 filéer av sjøabbor (ca. 1 tomme tykke, 8 unser hver)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350°F. Pensle 2 spiseskjeer olje over begge sider av brødskivene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek til de er lett ristet, ca. 12 minutter. Sett til side. Øk ovnstemperaturen til 500°F. Varm opp 5 spiseskjeer olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, 1/4 kopp persille, ansjoser, hvitløk og rød pepper. Sauter til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og vin. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i samme panne. Skje grønnsakene over fisken. La det småkoke. Dekk til; stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 12 minutter. Overfør fisken til tallerkener. Rør inn resten av persillen i sausen. Kok opp sausen til den har redusert litt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Skje sausen over fisken. Server med ristet brød.
  2. 2Forvarm ovnen til 350°F. Pensle 2 spiseskjeer olje over begge sider av brødskivene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek til de er lett ristet, ca. 12 minutter. Sett til side.
  3. 3Øk ovnstemperaturen til 500°F. Varm opp 5 spiseskjeer olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, 1/4 kopp persille, ansjoser, hvitløk og rød pepper. Sauter til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og vin. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i samme panne. Skje grønnsakene over fisken. La det småkoke. Dekk til; stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 12 minutter. Overfør fisken til tallerkener.
  4. 4Rør inn resten av persillen i sausen. Kok opp sausen til den har redusert litt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Skje sausen over fisken. Server med ristet brød.