
Havabbor med tomater og løk
Lær hvordan du lager en deilig sjøtorsk med friske tomater og løk. En smakfull rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 7 spiseskjeer olivenolje
- 4 skiver fransk brød (4x2x1/2 tommer)
- 3 kopper tynne skiver av løk
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- 2 spiseskjeer hakkede hermetiske ansjoser (fra en 2-unse boks)
- 1 1/2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1/4 teskje tørket knust rød pepper
- 1 1/4 pund plommetomater, fjernet frøene og finhakket
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 4 filéer av sjøabbor (ca. 1 tomme tykke, 8 unser hver)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350°F. Pensle 2 spiseskjeer olje over begge sider av brødskivene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek til de er lett ristet, ca. 12 minutter. Sett til side. Øk ovnstemperaturen til 500°F. Varm opp 5 spiseskjeer olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, 1/4 kopp persille, ansjoser, hvitløk og rød pepper. Sauter til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og vin. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i samme panne. Skje grønnsakene over fisken. La det småkoke. Dekk til; stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 12 minutter. Overfør fisken til tallerkener. Rør inn resten av persillen i sausen. Kok opp sausen til den har redusert litt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Skje sausen over fisken. Server med ristet brød.
- 2Forvarm ovnen til 350°F. Pensle 2 spiseskjeer olje over begge sider av brødskivene. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett; stek til de er lett ristet, ca. 12 minutter. Sett til side.
- 3Øk ovnstemperaturen til 500°F. Varm opp 5 spiseskjeer olje i en stor ovnsikker stekepanne over middels høy varme. Tilsett løk, 1/4 kopp persille, ansjoser, hvitløk og rød pepper. Sauter til løken begynner å bli myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomater og vin. Krydre fisken med salt og pepper. Legg fisken i samme panne. Skje grønnsakene over fisken. La det småkoke. Dekk til; stek til fisken er ugjennomsiktig i midten, ca. 12 minutter. Overfør fisken til tallerkener.
- 4Rør inn resten av persillen i sausen. Kok opp sausen til den har redusert litt, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Skje sausen over fisken. Server med ristet brød.