
Kylling Milanesa med Maggi Ranch-saus
Lær hvordan du lager smakfull kylling milanesa med maggi ranch saus. En enkel oppskrift for en deilig hovedrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp majones
- 2. 1/2 kopp crème fraîche
- 3. 1/4 kopp kulturmelk
- 4. 1/2 kopp finhakket persille
- 5. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 6. 1 1/2 teskje Maggi-krydder
- 7. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 8. 1/2 teskje løkpulver
- 9. 1/2 teskje nykvernet svart pepper, eller mer etter smak
- 10. Kosher-salt
- 11. 3/4 kopp hvetemel
- 12. 3 store egg, romtempererte
- 13. 1 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
- 14. 4 små, skinn- og benfrie kyllingbryst, banket til ca. 0,6 cm tykkelse
- 15. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 16. 1/2 engelsk hothouse-agurk, tynne skiver på langs
- 17. 4 røde reddiker, renset og skåret i skiver
- 18. 1 spiseskje hvitvinseddik
- 19. En klype sukker
- 20. Aleppostil pepper (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Visp majones, crème fraîche, kulturmelk, persille, sitronsaft, Maggi, hvitløkspulver, løkpulver og 1/2 ts. pepper i en middels stor bolle for å blande. Krydre sausen med salt. Ha mel i en flat skål. Visp forsiktig egg i en annen flat skål for å blande. Ha panko i en tredje flat skål; krydre alle tre med salt og svart pepper. Arbeid med én og én, krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og vend dem deretter i melet, og rist av overflødig. Overfør til bollen med egg og vend for å dekke, la overflødig renne av. Dekk med panko, og trykk lett for å få det til å feste. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, stek kyllingfiletene, rist pannen av og til, til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en rist; krydre med salt. Bland agurk, reddiker, eddik, sukker og en klype salt i en middels stor bolle for å blande; smak til og juster krydderet med mer eddik, sukker og/eller salt etter behov. Hell sausen over kyllingfiletene, topp med grønnsaker, og drypp litt mer saus over. Strø over Aleppo-pepper.
- 22. Visp majones, crème fraîche, kulturmelk, persille, sitronsaft, Maggi, hvitløkspulver, løkpulver og 1/2 ts. pepper i en middels stor bolle for å blande. Krydre sausen med salt.
- 33. Ha mel i en flat skål. Visp forsiktig egg i en annen flat skål for å blande. Ha panko i en tredje flat skål; krydre alle tre med salt og svart pepper. Arbeid med én og én, krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og vend dem deretter i melet, og rist av overflødig. Overfør til bollen med egg og vend for å dekke, la overflødig renne av. Dekk med panko, og trykk lett for å få det til å feste.
- 44. Varm opp olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i 2 omganger, stek kyllingfiletene, rist pannen av og til, til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til en rist; krydre med salt.
- 55. Bland agurk, reddiker, eddik, sukker og en klype salt i en middels stor bolle for å blande; smak til og juster krydderet med mer eddik, sukker og/eller salt etter behov.
- 66. Hell sausen over kyllingfiletene, topp med grønnsaker, og drypp litt mer saus over. Strø over Aleppo-pepper.