Open-Face Roquefort-burgere med grillede løk

Open-Face Roquefort-burgere med grillede løk

Lær hvordan du lager deilige open-face roquefort burgere med grillede løk. En smakfull og enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 pund magert kjøttdeig av storfe
  • 2. 1 teskje grovt kosher-salt
  • 3. 2 unser Roquefort eller annen blåmuggost
  • 4. 1 teskje knust svart pepper
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 2 store hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 4 skiver italiensk eller fransk brød, ca. 3/4 tommer tykke
  • 8. 4 skiver rødløk, ca. 1/2 tomme tykke

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered grillen (middels-høy varme). Bland karbonadedeig og salt i en middels stor bolle. Form til fire 1,3 cm tykke burgere. Legg 1/4 av osten i midten av hver burger. Bruk fuktede hender til å brette kjøttet over osten, slik at den er helt innelukket. Form kjøttet til 2 cm tykke burgere. Strø knust pepper på begge sider. Rør sammen olje og hvitløk i en liten bolle. Pensle begge sider av brød og løkskiver med hvitløksolje. Smør grillristen med olje. Legg burgere og løkskiver på grillen. Grill burgerne til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter på hver side for medium-rare. Grill løkskivene til de er akkurat møre, ca. 4 minutter på hver side. Grill hvitløksbrødet til det er gyllent, ca. 1 minutt på hver side. Legg en skive grillet brød på hver av fire tallerkener. Topp hver med burger og løkskive.
  2. 22. Forbered grillen (middels-høy varme). Bland karbonadedeig og salt i en middels stor bolle. Form til fire 1,3 cm tykke burgere. Legg 1/4 av osten i midten av hver burger. Bruk fuktede hender til å brette kjøttet over osten, slik at den er helt innelukket. Form kjøttet til 2 cm tykke burgere. Strø knust pepper på begge sider.
  3. 33. Rør sammen olje og hvitløk i en liten bolle. Pensle begge sider av brød og løkskiver med hvitløksolje.
  4. 44. Smør grillristen med olje. Legg burgere og løkskiver på grillen. Grill burgerne til ønsket stekegrad, ca. 5 minutter på hver side for medium-rare. Grill løkskivene til de er akkurat møre, ca. 4 minutter på hver side. Grill hvitløksbrødet til det er gyllent, ca. 1 minutt på hver side. Legg en skive grillet brød på hver av fire tallerkener. Topp hver med burger og løkskive.