Øl- og batterimarinert tempura

Øl- og batterimarinert tempura

Lær hvordan du lager perfekt beer-batter tempura med denne enkle oppskriften. En smakfull rett som er perfekt for en sommerfest eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 3/4 kopp øl (ikke mørk)
  • 2. 3/4 kopp kake-mel (ikke selvhevende)
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 6 store reker, skrelte og eventuelt renset for innvoller
  • 5. 1 liten søtpotet
  • 6. vegetabilsk olje til dypsteking
  • 7. 1 liten rød paprika, skåret i 1/4-tommers tykke ringer
  • 8. 6 aspargesstenger, trimmet
  • 9. Tilbehør: soyasaus til dipping, etter ønske

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle visper øl inn i mel til det er glatt, og rør inn salt. Lag flere grunt kutt over den indre buingen av hver reke, og trykk forsiktig på rekene (for å forhindre at de krøller seg under koking). Skrell søtpoteten og skjær den på tvers i 1/4-tommers tykke skiver. I en 3-liters kjele varm opp 5 cm olje til 190°C. Arbeid i porsjoner på 3 eller 4 stykker av gangen, vend rekene, søtpotetskivene, paprika-ringene og aspargesstengene i røren slik at de blir dekket helt, la overflødig røre renne av, og fritér til de er gylne, ca. 3 minutter. Overfør tempuraen med tang til brunt papir for å renne av, og krydre med salt. Server tempuraen med soyasaus.