Enkel potetmos
lær hvordan du lager enkel og luftig potetmos med få ingredienser. perfekt som tilbehør til enhver middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 pund russet- (baking) eller røde poteter
- 2. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3. 3/4 til 1 kopp melk
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene og kutt dem i 5 cm store biter. (Hvis du bruker røde poteter, er det ikke nødvendig å skrelle dem). I en stor, tykkbunnet kjele småkok potetene i saltet vann til det dekker potetene med ca. 2,5 cm, i 10 minutter, eller til de er møre, og sil av vannet i en sil. I en panne eller bolle blandes potetene, smør og ¾ kopp melk. Med en potetstapper mos potetene til de er jevne, og tilsett mer melk om nødvendig for å oppnå en kremaktig konsistens. I pannen varmes potetene opp på moderat lav varme, rør om, og krydre med salt og pepper.
- 22. Skrell potetene og kutt dem i 5 cm store biter. (Hvis du bruker røde poteter, er det ikke nødvendig å skrelle dem). I en stor, tykkbunnet kjele småkok potetene i saltet vann til det dekker potetene med ca. 2,5 cm, i 10 minutter, eller til de er møre, og sil av vannet i en sil. I en panne eller bolle blandes potetene, smør og ¾ kopp melk. Med en potetstapper mos potetene til de er jevne, og tilsett mer melk om nødvendig for å oppnå en kremaktig konsistens. I pannen varmes potetene opp på moderat lav varme, rør om, og krydre med salt og pepper.