Sellerirotpuré med trøffel-smør
Lær hvordan du lager en kremet celery-root purée med luksuriøs trøffelbutter. Perfekt som forrett eller tilbehør til fine middager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 lb sellerirot (noen ganger kalt sellerirotknoll; 2 store), skrelt med kniv og skåret i 1/2-tommers biter (8 kopper)
- 2. 1 3/4 lb koketilberedte poteter (3 store), skrelt og skåret i 1/2-tommers biter
- 3. 1 kopp kremfløte
- 4. 4 oz svart trøffel-smør* eller 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør
- 5. 1 teskje salt
- 6. 1/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Dekk sellerirot og poteter med kaldt, saltet vann med 2 tommer i en tykk gryte på 4 til 6 liter, og la det småkoke, dekket, til selleriroten er veldig mør, omtrent 15 minutter. Mens grønnsakene småkoker, varm opp fløte, trøffel-smør, salt og pepper til det nesten når kokepunktet, og rør til smøret er smeltet. Sil av grønnsakene i en sil og overfør dem til en food processor. Tilsett den varme fløten og bland i en jevn strøm, puls til det er glatt. (Alternativt kan du mose grønnsakene med den varme fløten og smørblandingen ved hjelp av en potetmoser.)