Nøttebrun ris

Nøttebrun ris

oppskriften på nutty brown rice gir deg en smakfull og næringsrik rett. perfekt som tilbehør eller hovedrett for en sunn livsstil.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper vann
  • 2. 1 ½ kopper kortkornet brunt ris
  • 3. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 4. 1 ¼ kopper blandede nøtter, hakket
  • 5. ¼ teskje revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp vann i en tung middels stor kjele. Tilsett ris og 1/4 teskje salt, deretter reduser varmen til lav og la det småkoke, uten lokk, til risen er mør, omtrent 40 minutter. Sil av vannet i en sikt. Varm opp smør i en stor, tung stekepanne over middels varme til skummet legger seg. Tilsett nøtter og kok, mens du rører, til smør og nøtter er gylne og brune, omtrent 4 minutter. Tilsett ris og muskatnøtt i pannen og vend det forsiktig sammen for å dekke risen.
  2. 22. Kok opp vann i en tung middels stor kjele. Tilsett ris og 1/4 teskje salt, deretter reduser varmen til lav og la det småkoke, uten lokk, til risen er mør, omtrent 40 minutter. Sil av vannet i en sikt.
  3. 33. Varm opp smør i en stor, tung stekepanne over middels varme til skummet legger seg. Tilsett nøtter og kok, mens du rører, til smør og nøtter er gylne og brune, omtrent 4 minutter.
  4. 44. Tilsett ris og muskatnøtt i pannen og vend det forsiktig sammen for å dekke risen.