Hello Fresh Mobile Banner
Grillet svart torsk med stekt hvitløk og chili

Grillet svart torsk med stekt hvitløk og chili

Lær hvordan du lager en smakfull grillrett med svart torsk, stekt hvitløk og chili. En enkel og sunn oppskrift for en deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 6–7 svarte torskefileter à 8 unser (ca. 2,5 cm tykke)
  • 2. Grovt kosher-salt
  • 3. 6 ss ekstra jomfrolivolje (helst spansk)
  • 4. 4 hvitløksfedd, tynne skiver på tvers
  • 5. 1 tørket guindilla-chili, smuldret, eller 1/2 ts tørket knust rød pepper
  • 6. 3 ss hakket fersk italiensk persille
  • 7. Spesialutstyr: Fiskegitter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Lett børst fiskegitteret med olje (hvis du bruker det), eller børst grillristen med olje, og gjør klar grillen (middels til høy varme). Strø fisk på begge sider med grovt salt og pepper. Plasser fisken i grillgitteret (hvis du bruker det) eller direkte på grillristen, med skinnsiden ned. Grill fisken til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat; dekk til for å holde varmen. Varm opp 6 spiseskjeer olje i en liten stekepanne over høy varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er duftende og lett gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett knust chili eller knust rød pepper; rør i 15 sekunder. Hell umiddelbart hvitløk- og chiliolje over fisken. Strø over hakket persille og server.
  2. 22. Lett børst fiskegitteret med olje (hvis du bruker det), eller børst grillristen med olje, og gjør klar grillen (middels til høy varme). Strø fisk på begge sider med grovt salt og pepper. Plasser fisken i grillgitteret (hvis du bruker det) eller direkte på grillristen, med skinnsiden ned. Grill fisken til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat; dekk til for å holde varmen.
  3. 33. Varm opp 6 spiseskjeer olje i en liten stekepanne over høy varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er duftende og lett gyllen, ca. 1 minutt. Tilsett knust chili eller knust rød pepper; rør i 15 sekunder. Hell umiddelbart hvitløk- og chiliolje over fisken. Strø over hakket persille og server.
  4. 44. Ingrediendtips: Den tradisjonelle chilien til hvitløkssausen er guindilla, en liten, langstrakt, middels sterk spansk chili som vanligvis selges tørket. Denne chilien kan være vanskelig å finne, men vanlig tørket knust rød pepper er et utmerket alternativ.
  5. 55. Den tradisjonelle chilien til hvitløkssausen er guindilla, en liten, langstrakt, middels sterk spansk chili som vanligvis selges tørket. Denne chilien kan være vanskelig å finne, men vanlig tørket knust rød pepper er et utmerket alternativ.