Matzoh-grønnsaksfyll

Matzoh-grønnsaksfyll

oppskrift på matzoh vegetable stuffing, en smakfull og enkel rett perfekt til høytider eller som tilbehør. lær hvordan du lager denne deilige vegetariske stuffing'en.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 5 spiseskjeer olivenolje, delt, pluss mer til å smøre formen
  • 2. 3/4 pund blanding av shiitake- og crimini-sopp, stilker trimmet (fjernet for shiitake) og skivet
  • 3. 1 stor løk (ca. 1 pund), hakket (ca. 2 kopper)
  • 4. 2 middels fennikelknoller (ca. 1 1/2 pund totalt), trimmet, kjernet og grovhakket
  • 5. 2 selleristenger, kuttet på tvers i 1/4-tommers skiver
  • 6. 8 usaltede, enkle eller egge-matzoer, knust i omtrent 1-tommers biter
  • 7. 1/2 kopp finhakket flatbladpersille
  • 8. 4 store egg, lett pisket
  • 9. En 2- til 2 1/2-liters grunn ovnsfast ildfast form

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C med risten i midten. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne på middels høy varme til oljen skinner. Surr sopp med 1/2 teskje kosher salt og 1/4 teskje pepper til væsken de avgir har fordampet og soppen er blitt brunet, omtrent 10 minutter. Overfør til en stor bolle. Tilsett resten av oljen i pannen, reduser varmen til middels, og kok løk, fennikel og selleri med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper til de er myke og gylne, ca. 15 minutter. Overfør til bollen med soppen. Smør en ildfast form med olivenolje. Fordel blandingen jevnt i formen, dekk med aluminiumsfolie og stek til den er stivnet, 25 til 30 minutter. For en topp med sprø og brune kanter, fjern folien og fortsett å steke i ca. 5 minutter. Skyll Matzoh i en sil under varmt rennende vann til den akkurat har blitt myk, 15 til 30 sekunder. La den renne godt av. Tilsett den i grønnsakene sammen med egg, persille, 3/4 teskje salt, 1/2 teskje pepper og rør forsiktig til alt er godt blandet. Smør en ildfast form med olivenolje. Fordel blandingen jevnt i formen, dekk med aluminiumsfolie og stek til den er stivnet, 25 til 30 minutter. For en topp med sprø og brune kanter, fjern folien og stek i ytterligere ca. 5 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C med risten i midten.
  3. 33. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor, tykk stekepanne på middels høy varme til oljen skinner. Surr sopp med 1/2 teskje kosher salt og 1/4 teskje pepper til væsken de avgir har fordampet og soppen er blitt brunet, ca. 10 minutter. Overfør til en stor bolle.
  4. 44. Tilsett resten av oljen i pannen, reduser varmen til middels, og kok løk, fennikel og selleri med 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper til de er myke og gylne, ca. 15 minutter. Overfør til bollen med soppen.
  5. 55. Smør en ildfast form med olivenolje. Fordel blandingen jevnt i formen, dekk med aluminiumsfolie og stek til den er stivnet, 25 til 30 minutter. For en topp med sprø og brune kanter, fjern folien og fortsett å steke i ca. 5 minutter.
  6. 66. Skyll Matzoh i en sil under varmt rennende vann til den akkurat har blitt myk, 15 til 30 sekunder. La den renne godt av. Tilsett den i grønnsakene sammen med egg, persille, 3/4 teskje salt, 1/2 teskje pepper og rør forsiktig til alt er godt blandet. Smør en ildfast form med olivenolje. Fordel blandingen jevnt i formen, dekk med aluminiumsfolie og stek til den er stivnet, 25 til 30 minutter. For en topp med sprø og brune kanter, fjern folien og stek i ytterligere ca. 5 minutter.