Hvitløk- og ovnsbakt svineknoke

Hvitløk- og ovnsbakt svineknoke

oppskrift på hvitløk-ristet svinekam, perfekt for en smakfull middagsmiddag med enkel forberedelse. ideell for helgen eller hverdagsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hode hvitløk, skrelte hvitløksfedd
  • 2. 2 spiseskjeer pluss 1 teskje kosher-salt, delt
  • 3. 1 ½ spiseskje tørket oregano
  • 4. 2 spiseskjeer destillert hvit eddik
  • 5. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 6. 1 (7 til 7 ½ pund) benfri svinebog med skinn
  • 7. Tilbehør: limebåter

Fremgangsmåte

  1. 11. Mos hvitløk til en pasta med 2 spiseskjeer kosher salt ved bruk av en morter og støter eller siden av en stor tung kniv, og rør deretter inn oregano, eddik, sitronsaft og 1 spiseskje pepper. Tørk svinenakken godt. Bruk en liten skarp kniv til å skjære en bred lomme i den store enden av steken for å skille skinnet fra fettet, og la skinnet sitte igjen i sidene og stopp før steken smalner inn mot beinet. Lag 2,5 cm dype snitt i svinenakken under skinnet og på alle kjøttfulle sider, og vri kniven litt for å utvide åpningene. Skyv noe av hvitløksblandingen inn i snittene med fingrene. Gni inn resten av hvitløksblandingen over steken (ikke skinnet). Tørk skinnet rent, og gni deretter inn resten av teskjeen med kosher salt for å hjelpe det å bli sprøtt. Overfør svinenakken til en glass- eller keramikkform og mariner den, dekket og avkjølt, i minst 8 timer. Legg svinenakken med skinnet opp i en ildfast stekepanne, kast marinaden, og la den komme til romtemperatur, ca. 1 time. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C med risten i midten. Dekk svinenakken med bakepapir og deretter tett med aluminiumsfolie, og stek i 2 ½ time. Fjern folien og bakepapiret, tilsett ½ kopp vann i pannen, og stek uten lokk, og tilsett mer vann når væsken i pannen fordamper (sjekk omtrent hver halve time), til skinnet er brunt og sprøtt, og kjøttet er mørt nok til å skjæres med gaffel, ytterligere 2 til 2 ½ time. Overfør til et skjærebrett eller fat, og la det hvile i 30 minutter. I mellomtiden, sil saften fra pannen over i en fettseparator eller en bolle, og kast fettet. Tilsett ¾ kopp vann i stekepannen og deglaser ved å koke over middels høy varme (bruk to kokeplater om nødvendig), og skrap opp de brune bitene i ett minutt. Hell deretter væsken fra pannen over i saften, og tilsett nok vann til å få totalt 1 ½ kopp. Fjern skinnet fra svinenakken. (Hvis skinnet ikke er sprøtt, kan du steke det i en liten langpanne i ovn på 245°C til det er sprøtt, ca. 10 minutter.) Skjær skinnet i serveringsstykker. Dra kjøttet av steken i biter med en gaffel. Server kjøttet med pantesaften og svineskinnet.
  2. 22. Mos hvitløk til en pasta med 2 spiseskjeer kosher salt ved bruk av en morter og støter eller siden av en stor tung kniv, og rør deretter inn oregano, eddik, sitronsaft og 1 spiseskje pepper.
  3. 33. Tørk svinenakken godt. Bruk en liten skarp kniv til å skjære en bred lomme i den store enden av steken for å skille skinnet fra fettet, og la skinnet sitte igjen i sidene og stopp før steken smalner inn mot beinet.
  4. 44. Lag 2,5 cm dype snitt i svinenakken under skinnet og på alle kjøttfulle sider, og vri kniven litt for å utvide åpningene. Skyv noe av hvitløksblandingen inn i snittene med fingrene. Gni inn resten av hvitløksblandingen over steken (ikke skinnet). Tørk skinnet rent, og gni deretter inn resten av teskjeen med kosher salt for å hjelpe det å bli sprøtt. Overfør svinenakken til en glass- eller keramikkform og mariner den, dekket og avkjølt, i minst 8 timer.
  5. 55. Legg svinenakken med skinnet opp i en ildfast stekepanne, og kast marinaden. La den komme til romtemperatur, ca. 1 time.
  6. 66. I mellomtiden, forvarm ovnen til 175°C med risten i midten.
  7. 77. Dekk svinenakken med bakepapir og deretter tett med aluminiumsfolie, og stek i 2 ½ timer. Fjern folien og bakepapiret, tilsett ½ kopp vann i pannen, og stek uten lokk, og tilsett mer vann når væsken i pannen fordamper (sjekk omtrent hver halve time), til skinnet er brunt og sprøtt, og kjøttet er mørt nok til å skjæres med gaffel, ytterligere 2 til 2 ½ time. Overfør til et skjærebrett eller fat, og la det hvile i 30 minutter.
  8. 88. I mellomtiden, sil saften fra pannen gjennom en sil over i en fettseparator eller en bolle, og kast fettet. Tilsett ¾ kopp vann i stekepannen og deglaser ved å koke over middels høy varme (bruk to kokeplater om nødvendig), og skrap opp de brune bitene i ett minutt. Hell deretter væsken fra pannen over i saften, og tilsett nok vann til å få totalt 1 ½ kopp.
  9. 99. Fjern skinnet fra svinenakken. (Hvis skinnet ikke er sprøtt, kan du steke det i en liten langpanne i ovn på 245°C til det er sprøtt, ca. 10 minutter.) Skjær skinnet i serveringsstykker. Dra kjøttet av steken i biter med en gaffel. Server kjøttet med pantesaften og svineskinnet.