Sellerirotsuppe
Lær hvordan du lager en kremet og velsmakende sellerirotsuppe. Perfekt for en varmende forrett eller sunn lunsj. Enkelt å lage og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje smør eller olivenolje
- 2. 2 purre, bare den hvite og lysegrønne delen, hakket
- 3. 2 sellerirotknoller (ca. ett pund hver), skrelt og hakket
- 4. 1/2 teskje salt
- 5. 900 ml kylling- eller grønnsaksbuljong
Fremgangsmåte
- 11. I en stor kjele over middels varme smeltes smøret, og deretter sauteres purreløken i 3-4 minutter. Tilsett selleriroten, kraften og saltet, kok opp, dekk til og la det småkoke i 18 minutter eller til selleriroten er mør med gaffel. Bruk en vanlig eller stavmikser, og blend suppen forsiktig til den er glatt og kremet.
- 2For å fryse: La suppen avkjøle, oppbevar den i egnet beholder eller i frysepose, merk den, og frys den ned i opptil 4 måneder. Når den skal brukes, tines den i kjøleskapet i 24 timer eller settes i en kjele og varmes opp over lav til middels varme.