Gazpacho
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull gazpacho. Perfekt kald suppe for varme sommerdager. Enkelt, raskt og deilig!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 engelsk agurk (ca. 33 cm lang)
- 2. 1/4 pund jicama
- 3. 1 liten rød paprika
- 4. 1 stilk selleri
- 5. 1 liten hvitløksfedd
- 6. 2 kopper V8- eller tomatjuice
- 7. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
- 8. 1 1/2 teskje Worcestershire-saus, eller etter smak
- 9. Pynt: hakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Del agurk i to på langs, og del hver halvdel i tre staver på langs. Skjær stengene tvers i ¼-tommers tykke skiver og legg dem i en stor bolle. Skrell jcama og skjær nok i ¼-tommers terninger til å måle én kopp. Skjær paprika og selleri i ¼-tommers terninger og tilsett sammen med den hakkede jcamaen i agurken. Finhakk hvitløk og vend det inn i agurkskivene. Rør inn de resterende ingrediensene og smak suppen til med salt og pepper. I en blender, purér halvparten av suppen til den er jevn, og ha den tilbake i bollen, og rør godt sammen. La suppen stå i kjøleskapet, dekket, til den er kald, minst 1 time og opptil 2 dager. Smak til suppen og server den pyntet med gressløk.
- 22. Del agurken i to på langs, og del hver halvdel i tre staver på langs. Skjær stengene tvers i ¼-tommers tykke skiver og legg dem i en stor bolle. Skrell jcama og skjær nok i ¼-tommers terninger til å måle én kopp. Skjær paprika og selleri i ¼-tommers terninger og tilsett sammen med den hakkede jcamaen i agurken. Finhakk hvitløk og vend det inn i agurkskivene. Rør inn de resterende ingrediensene og smak til suppen med salt og pepper.
- 33. I en blender, purér halvparten av suppen til den er jevn, og ha den tilbake i bollen, og rør godt sammen. La suppen stå i kjøleskapet, dekket, til den er kald, minst 1 time og opptil 2 dager. Smak til suppen og server den pyntet med gressløk.