Tunfisk, fersk mozzarella og basilikumpizza

Tunfisk, fersk mozzarella og basilikumpizza

Lær hvordan du lager en deilig pizza med tunfisk, fersk mozzarella og basilikum. Enkelt og smakfullt for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ark frossen butterdeig (halvparten av en pakke på 17,3 unser), tint
  • 2. 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje, pluss litt til pensling og drypping
  • 3. 4 store grønne løk, hakket
  • 4. 1 stykk 8-unse ahi-tunfisksteak, kuttet på tvers i tolv 1/4-tommers tykke skiver
  • 5. 1/2 av en 8-unse ball fersk mozzarellaost, skåret i 12 tynne skiver, avrent på flere lag med kjøkkenpapir
  • 6. 12 store ferske basilikumblader
  • 7. 4 cherrytomater, delt i fire
  • 8. 4 Kalamata-oliven, uten stein, delt i fire
  • 9. 2 reddiker, tynne skiver
  • 10. 1 teskje finhakket, skrelt fersk ingefær

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 200°C. Kjevl ut butterdeigen på en melet arbeidsflate til en 28 cm kvadrat. Bruk en 11 cm bolle som mal, og stikk ut 4 sirkler av deigen. Overfør deigene til et stort, ugreddet stekebrett, med god avstand mellom hver. Legg et annet stekebrett oppå deigene for å presse dem litt ned. Stek til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 20 minutter. Fjern det øverste brettet og avkjøl helt. FORHÅNDSRETT: Deigen kan lages 6 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp 2 ts olivenolje i en middels stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett grønn løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Fordel den grønne løken på deigen. Pensle tunfisk lett med olivenolje; krydre med salt og pepper. Legg 3 skiver tunfisk, 3 skiver mozzarella og 3 basilikumblader i sirkler, litt overlappende, oppå den grønne løken på hver deigsirkel. Strø over tomater, oliven og skiver av reddik. Krydre med ingefær og drypp med olivenolje. Stek kun til tunfisken er ugjennomsiktig rundt kantene, men fortsatt gjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter. Overfør til tallerkener.
  3. 33. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 200°C. Kjevl ut butterdeigen på en melet arbeidsflate til en 28 cm kvadrat. Bruk en 11 cm bolle som mal, og stikk ut 4 sirkler av deigen. Overfør deigene til et stort, ugreddet stekebrett, med god avstand mellom hver. Legg et annet stekebrett oppå deigene for å presse dem litt ned. Stek til de er gyldne og gjennomstekte, ca. 20 minutter. Fjern det øverste brettet og avkjøl helt. FORHÅNDSRETT: Deigen kan lages 6 timer i forveien. La den stå i romtemperatur.
  4. 44. Forvarm ovnen til 200°C. Varm opp 2 ts olivenolje i en middels stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett grønn løk; sautér til den er myk, men ikke brun, ca. 2 minutter. Ta av varmen. Fordel den grønne løken på deigen. Pensle tunfisk lett med olivenolje; krydre med salt og pepper. Legg 3 skiver tunfisk, 3 skiver mozzarella og 3 basilikumblader i sirkler, litt overlappende, oppå den grønne løken på hver deigsirkel. Strø over tomater, oliven og skiver av reddik. Krydre med ingefær og drypp med olivenolje. Stek kun til tunfisken er ugjennomsiktig rundt kantene, men fortsatt gjennomsiktig i midten, ca. 3 minutter. Overfør til tallerkener.