Haroseth

Haroseth

Lær hvordan du lager haroseth, en søt og smakfull jødisk dessert brukt under pesach. Enkel oppskrift med gode tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2/3 kopp tørkede Mission-figer (6 oz)
  • 2. 2/3 kopp tørkede aprikoser (6 oz)
  • 3. 1/3 kopp utpakkede dadler (4 oz)
  • 4. 1 1/3 kopper valnøtter (4 oz), finhakket, ristet og avkjølt
  • 5. 1/4 kopp søt rødvin, for eksempel Manischewitz Extra Heavy Malaga
  • 6. 1/4 teskje kanel
  • 7. 1/4 teskje cayennepepper
  • 8. 1/8 teskje malt ingefær

Fremgangsmåte

  1. 11. Puls sammen fiken, aprikoser og dadler i en foodprocessor til det er finhakket, deretter over i en bolle og rør inn valnøtter og vin. Dryss krydderier jevnt over blandingen og rør godt sammen.
  2. 22. Puls sammen fiken, aprikoser og dadler i en foodprocessor til det er finhakket, deretter over i en bolle og rør inn valnøtter og vin. Dryss krydderier jevnt over blandingen og rør godt sammen.