Krydret brunt smør Linzer-kaker

Krydret brunt smør Linzer-kaker

Lær hvordan du lager deilige spiced brown butter linzer cookies. En perfekt dessert for høytiden med krydret smak og sprø konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper (3 staver) usaltet smør
  • 3/4 teskje kosher salt
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/2 teskje malt kardemomme
  • 1/4 teskje malt nellik
  • 1/4 teskje finmalt svart pepper
  • 3 3/4 kopper hvetemel, pluss mer
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 2 teskjeer finrevet sitronskall
  • 1 vaniljestang, delt på langs
  • 1 stort egg, romtemperert
  • 2 store eggeplommer, romtemperert
  • Melis (til å støve over)
  • 1/2 kopp ripsgele
  • En kjevelform på 3 x 1 1/2 tommer eller annen tilsvarende størrelse, samt kjevelformer på 1 tomme og 1 1/2 tommer

Fremgangsmåte

  1. 1Kok smør i en stor kjele over middels varme, rør ofte, til smøret skummer, deretter blir brunt, 5–8 minutter. Skrap det over i en stor bolle; la det avkjøle. Visp sammen salt, bakepulver, kardemomme, nellik, pepper og 3 3/4 kopper mel i en middels bolle. Tilsett sukker og sitronskall i smøret; skrap ut vaniljefrø og kast vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser på middels-høy hastighet, og pisk til det er veldig lyst og luftig, ca. 5 minutter. Rør inn egg, deretter eggeplommer. Senk hastigheten til lav og tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, og bland godt etter hver gang. Vend deigen ut på en arbeidsflate og kna til det ikke er noen tørre flekker igjen. Del deigen i to og form til 3/4-tommers tykke skiver. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 2 timer. Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). La én av deigskivene ligge i romtemperatur til den er litt mykere, ca. 5 minutter. Rull ut på et lett melet bakepapir, og flytt ofte på papiret og strø mer mel etter behov for å unngå at det setter seg fast, til ca. 3 mm tykk. Kutt ut ønskede former med utstikkere; overfør til bakepapirkledte stekebrett, med 1/2 tommers mellomrom. Samle opp restene, kjevle ut igjen og stikk ut flere former. Gjenta med den andre deigskiven. (Pass på å kutte ut et jevnt antall.) Bruk en mindre utstikker til å stikke ut hull i halvparten av kokene etter ønske. Sett dem i kjøleskapet i 15 minutter, og stek deretter, og roter brettene halvveis, til de er gyldne rundt kantene, ca. 10–12 minutter. La kokene avkjøle på stekebrettene. Dryss de utstikkede kokene med melis. Rør gelé glatt, snu de resterende kokene og smør ca. 3/4 teskje gelé på hver. Legg på de utstikkede kokene og dryss med melis. La stå til syltetøyet har stivnet, ca. 15–20 minutter.
  2. 2Kok smør i en stor kjele over middels varme, rør ofte, til smøret skummer, deretter blir brunt, 5–8 minutter. Skrap det over i en stor bolle; la det avkjøle.
  3. 3Visp sammen salt, bakepulver, kardemomme, nellik, pepper og 3 3/4 kopper mel i en middels bolle.
  4. 4Tilsett sukker og sitronskall i smøret; skrap ut vaniljefrø og kast vaniljestangen. Bruk en elektrisk mikser på middels-høy hastighet, og pisk til det er veldig lyst og luftig, ca. 5 minutter. Rør inn egg, deretter eggeplommer. Senk hastigheten til lav og tilsett de tørre ingrediensene i tre omganger, og bland godt etter hver gang.
  5. 5Vend deigen ut på en arbeidsflate og kna til det ikke er noen tørre flekker igjen. Del deigen i to og form til 3/4-tommers tykke skiver. Pakk inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet til den er fast, ca. 2 timer.
  6. 6Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). La én av deigskivene ligge i romtemperatur til den er litt mykere, ca. 5 minutter. Rull ut på et lett melet bakepapir, og flytt ofte på papiret og strø mer mel etter behov for å unngå at det setter seg fast, til ca. 3 mm tykk. Kutt ut ønskede former med utstikkere; overfør til bakepapirkledte stekebrett, med 1/2 tommers mellomrom. Samle opp restene, kjevle ut igjen og stikk ut flere former. Gjenta med den andre deigskiven. (Pass på å kutte ut et jevnt antall.) Bruk en mindre utstikker til å stikke ut hull i halvparten av kokene etter ønske. Sett dem i kjøleskapet i 15 minutter, og stek deretter, og roter brettene halvveis, til de er gyldne rundt kantene, ca. 10–12 minutter. La kokene avkjøle på stekebrettene. Dryss de utstikkede kokene med melis. Rør gelé glatt, snu de resterende kokene og smør ca. 3/4 teskje gelé på hver. Legg på de utstikkede kokene og dryss med melis. La stå til syltetøyet har stivnet, ca. 15–20 minutter.
  7. 7Forberedelse i forkant: Deigen kan lages 1 måned i forveien og fryses. Kokene kan lages 1 dag i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet.
  8. 8Deigen kan lages 1 måned i forveien og fryses. Kokene kan lages 1 dag i forveien, dekkes til og oppbevares i kjøleskapet.