
Fiskemiks med krydder
Lær hvordan du lager en deilig fish masala med en perfekt blanding av krydder. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks (13,5 oz) usøtet kokosmelk (ikke ristet)
- 2 spiseskjeer kokosolje* eller rapsolje
- 2 teskjeer svarte sennepsfrø
- 5 skiver fersk ingefær, 1/8 tommer tykke, knust
- 2 store hvitløksfedd, knust
- 1 til 4 ferske, sterke grønne chili, som thai- eller serrano-chili, delt på langs (2 tommer lange)
- 2 spiseskjeer malt koriander
- 1 teskje mildt sterk rød indisk chilipulver
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- 1/2 teskje karri pulver
- 1/2 pund tomater (3 mellomstore), grovhakket (ca. 1 2/3 kopper)
- 3/4 kopp vann
- 2 pund svart sjøabborfilet med skinn, skåret i 2,5 cm store terninger
- 3/4 teskje salt
- 1/3 kopp mango i terninger (ca. 1/4 tomme)
- Tilbehør: kokt ris
- Spesialutstyr: en wok på 12 til 14 tommer
Fremgangsmåte
- 1Skjær av 1/4 kopp krem fra toppen av hermetisk kokosmelk. Sett resten av kremen og melken til side for en annen bruk. Varm opp olje i wok over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett sennepsfrø og kok til de lager poppelyder, omtrent 15 sekunder. Tilsett ingefær, hvitløk og chili etter smak, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett koriander, chilipulver, gurkemeie og karri pulver, og kok under omrøring til det dufter, 5 til 10 sekunder. Tilsett tomater og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Rør inn kokoskremen til den er godt blandet, og tilsett deretter fisk og salt. La det småkoke uten lokk, og rør av og til, til fisken er akkurat gjennomkokt, 3 til 5 minutter. Rør forsiktig inn mango.
- 2Skjær av 1/4 kopp krem fra toppen av hermetisk kokosmelk. Sett resten av kremen og melken til side for en annen bruk.
- 3Varm opp olje i wok over moderat varme til den er varm, men ikke røykende. Tilsett sennepsfrø og kok til de lager poppelyder, omtrent 15 sekunder. Tilsett ingefær, hvitløk og chili etter smak, og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett koriander, chilipulver, gurkemeie og karri pulver, og kok under omrøring til det dufter, 5 til 10 sekunder. Tilsett tomater og kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i 5 minutter. Rør inn kokoskremen til den er godt blandet, og tilsett deretter fisk og salt. La det småkoke uten lokk, og rør av og til, til fisken er akkurat gjennomkokt, 3 til 5 minutter. Rør forsiktig inn mango.
- 4*Vi liker Laxmi-merket. Finnes på indiske markeder og Kalustyan's (212-685-3451).*
- 5*Vi liker Laxmi-merket. Finnes på indiske markeder og Kalustyan's (212-685-3451).*